Művészetközeleben - A STAG Társalgó című kiállítása a Művészetiben

Képgaléria megtekintése2016.12.12. - 19:00 | Büki László 'Harlequin'

Művészetközeleben - A STAG Társalgó című kiállítása a Művészetiben

Művészek vitték műveiket leendő művészekhez, ezzel is művészetközelbe terelve az ifjú alkotótársakat - December 12-én délelőtt nyílt meg a Savaria Tendency Art Group Egyesület művészeinek munkáiból válogatott, Társalgó című kiállítás a Művészeti Szakgimnázium aulájában, a Szent Márton-emlékév részeként.

HIRDETÉS

December 12-én nyílt meg a STAG Társalgó című csoportos kiállítása a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban. A tárlat apropóját az is adta, hogy a megnyitó napján, 11 órától a kiállító művészekkel társaloghattak a tanulók. 

Oroszy Csaba nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a tárlat célja, hogy a tanulók gyakorló képzőművészek munkáit láthassák testközelből, ami párbeszédre való lehetőség is egyben. A kiállítás címe is ezért lett Társalgó, emellett az iskola tanáraként Veres Éva és Veres Gábor is az egyesület tagja.

A Savaria Tendency Art Group Egyesület 13 éve van jelen a város kulturális életében, tíz alkotója állít ki folyamatosan. "Tíz művész, tíz különböző látásmód - arra hívom fel a figyelmet, hogy mi tízen sokféleképpen nézzük a világot, sokféle szemlélettel rendelkezünk, de egy közös cél érdekében együtt tudunk dolgozni: ez a legszebb útravaló, amit a kiállításhoz tudnék ajánlani" - zárta bevezető gondolatait Oroszy Csaba.

Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő rendkívül sikeresnek nevezte az egyesület idei évét, főként, hogy az önkormányzat által adott támogatást felhasználva emblematikus művészetüket széles körben tudták  közönség elé tárni. "A ti figyelmetekbe is ajánlanám ezeket a műveket, hiszen részben tanáraitokról van szó. Művészet iránti alázatuk legyen számotokra is követendő, túl a mesterségbeli tudásukon" - ajánlotta a tanulók figyelme a kiállított műveket a képviselő. 

A STAG tagjai: Bartek Péter Pál, Bodorkós András, S. Horváth Ildikó, Kaczmarski Ágnes, Oroszy Csaba, Stekovics Gáspár, Szántó István, T. Takács Tibor, Veres Éva, Veres Gábor.  

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás