Büki Advent 2016: teljes fényében pompázik az adventi koszorú

Képgaléria megtekintése2016.12.19. - 02:00 | Büki László 'Harlequin'

Büki Advent 2016: teljes fényében pompázik az adventi koszorú

December 18-án Németh Sándor, Bük város polgármestere, Varga Albin, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes vezetője és Zsámboki László, a vitnyédi Énekes Lenke Hagyományőrző Néptánccsoport vezetője gyújtotta meg a negyedik gyertyát az Átriumban felállított adventi koszorún.

HIRDETÉS

A gyertyagyújtás előtt a szervezők adventi programokkal kedveskedtek a családoknak, így a kilátogatóknak volt alkalmuk látni a Regöstalálkozó fellépőinek a regölés és az advent népi hagyományait felelevenítő műsorát. A találkozón fellépett a Holládi bábtáncoltató betlehemes csoport, a vitnyédi Énekes Lenke Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Kapuvár Néptáncegyüttes, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Perenyei Hagyományőrző Egyesület.

A színpadi produkciók közt Tóth Tamás intézményvezető ajándékcsomaggal kedveskedett az adventi programsorozat megszervezéséért Galambos Ferencnének, aki konferansziéja is volt a rendezvénynek.

Ezt követően Németh Sándor, Bük város polgármestere, Varga Albin, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes vezetője és Zsámboki László, a vitnyédi Énekes Lenke Hagyományőrző Néptánccsoport vezetője gyújtotta meg a negyedik gyertyát az Átriumban felállított adventi koszorún.

A gyertyaláng fellobbanása után a Babra együttes világzenei műsora mozgatta meg az érdeklődőket.

Bükön idén is színvonalas adventi programokkal várták vasárnaponként a családokat, amit idén is kézműves kirakodóvásár színesített. Talán ez is elősegítette azt, hogy sokan választották a Karácsonyra hangolódás bensőséges eseményeként az adventi programokat.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás