TOP 10 fotóriport - Legnépszerűbb képes híreink 2016-ban

2017.01.03. - 00:20 | vaskarika.hu

TOP 10 fotóriport - Legnépszerűbb képes híreink 2016-ban

Mi kell egy kattintásbarát képriporthoz? Tánc minden mennyiségben! Tavalyi legnézettebb képanyagunk két táncos esemény volt a kőszegi fúvósfarsang előtt. Ezenkívül népszerűek voltak az ikervári motorostalálkozó vasparipásai, a Fiatot emelgető erős emberek, a mostoha időjárástól sújtott Szent Márton-napi vásár, a Háncs Napok néptáncosai, a csáfordi tőzikeerdő, a Vargaréna BMX-esei és az esti fényben ázó Csónakázótó. Az összeállításból kihagytuk a szalagavatókon, ballagásokon, bálokon, koncerteken és klubbulikon készült fotóriportokat.

HIRDETÉS

10. Ilyen a Csónakázótó az esti ködfény-ruhában

Fotók: Büki László

Tótükörben megcsillanó fények, vízben remegő épületsziluettek és stégcsendélet - szombat este egy november végi esti fotósétát tettünk a Csónakázótónál.

 

9. Léghasítók a Vargarénában - West Style BMX JAM II

Fotók: Varga András

Május 21-én második alkalommal rendezte meg a West Style BMX JAM-et helyi bmx-esek szervezésében, a Szabadidősport Szövetség támogatása mellett a Vargarénában. Street, Park amatőr és profi, valamint bunny hop és hiper hop kategóriákban álltak rajthoz a versenyzők. Egy nagyon hangulatos, pörgős napnak lehettünk szemtanúi. Öröm volt látni ennyi tehetséges fiatalt, akik nem csak szűkebb környezetünkből, de az ország több városából is érkeztek, sőt Horvátországból és Ausztriából is rajthoz állt egy-egy versenyző. Két helyi bringás is dobogóra állhatott az esemény végén (Szilágyi Mátyás, Mester András), valamint Siklósi Márton különdíjba részesült.

8. Izomkolosszusok a lóerők ellen - Erős Emberek Versenye a Mobilitási Héten

Fotók: Dart, Büki László

Szeptember 18-án Szombathelyen az Európai Mobilitási Hét keretében Erős Emberek Versenyét rendezték Ki a legjobb buszhúzó az országban? címmel. Az izmos férfiaknak meg sem kottyant a kilenctonnás busz elhúzása - kivéve, amikor befékezett a sofőr... - az autótalicskázás és a Fiat-karosszéria pörgetése sem.

7. Tőzike-zarándoklat, avagy ilyen a csáfordi tőzikeerdő

Fotók: Dart

A Csáfordjánosfa határában fekvő a Fertő-Hanság Nemzeti Parkhoz tartozó erdőben virágzik a tőzike. A tanösvény egy részét kőzúzalékkal felszórták, így gumicsizma nélkül is megközelíthető a virágszőnyeg, a kilátogatók azonban sárra készüljenek.

6. Háncs Napok 2016 - A Háncs Néptánccsoport műsora

Fotók: Büki László

Augusztus 6-án a házigazda Háncs Néptánccsoport műsorával zárult a 10. Háncs Nap kulturális programja. A folklórműsor zárásaként rábaközi, mezőföldi, sárközi és szatmári táncokat láthattunk a "háncsosoktól".

5. A Szent Márton-napi Vásár szombati eseményei

Fotók: Varga András

Vásározókkal és vásárlókkal telt meg a Vasi Skanzen november 5-én, szombaton. Az országos hírű Szent Márton-napi vásárra hazánk szinte valamennyi szegletéből érkeztek minőségi portékákat kínáló árusok. A színpadon komédiások, kórusok és zenészek váltották egymást. A nap során kiosztották a 'A legmívesebb kiállító díjat', melyet a Karsai kerámia standja nyert el, a meghirdetett főzőverseny pedig négy csapat indult. A vásár jellegéhez kapcsolódóan minden csapat kapott egy libát. 

4. Ilyen volt a VI. Ikervári Motoros Találkozó

Fotók: Büki László

Május 21-én a Batthyány-kastély parkjában hatodik alkalommal rendezték meg az Ikervári Motoros Találkozót. Szombat délután motorblokk dobó-, hangnyomásmérő- és motorszépségversennyel folytatódott a "szabadság vándorainak" ünnepe. Gyönyörű vasakban, dögös csajokban és egy öntöttvas Pannónia-motorblokkban gazdag képgalériát tárunk a T. Olvasó elé. 

3. Kőszegi Fúvósfarsang 2016

Fotók: Sulics Boglárka

Január 23-án idén is megrendezésre került a nagy hagyományokkal rendelkező Fúvósfarsang Kőszegen, a Béri Balog Ádám Általános Iskola sportcsarnokában. A fúvósok idén egy mulatósabb egyveleget adtak elő (pl. Nézését meg a járását, 100 forintnak 50 a fele), melyet Szilágyi Miklós karnagy írt át. A bálozók jobbnál jobb jelmezekben mulatták át az éjszakát. Bakos György elnök kihangsúlyozta, hogy nagyon eseménydús év elé néz a zenekar, hiszen idén ünneplik 150. évfordulójukat.  

 

2. Tánc Világnapja 2016 - Késő délutáni fellépők

Fotók: Varga András

Táncos forgataggá vált Szombathely belvárosa - április 30-án három helyszínen több száz táncos ejtette ámulatba a nagyszámú közönséget. Streetdancetől a néptáncig, hastánctól az argentin tangóig szinte minden stílus megtalálható volt a táncpalettáról. Első képes összefoglalónkban a Mira Orient Art, az Energy Dance Team, a Savaria TSE, az Ungaresca Táncegyüttes, a Dr. Pesovár Ernő AMI, a Kortárs Fúzió, a Rimányi Táncstúdió és a Tango Argentino produkcióit örökítettük meg. Az rendezvényt a MagyarVista Social Club koncertje zárta.

1. LIVE - Az Energy Tánc Sportegyesület Évadzáró Gálaműsora a Sportházban

Fotók: Varga András

Június 26-án a Sportházban tartotta évadzáró gáláját az Energy Dance Team. Az idei, csakúgy mint az előző évek gáláinak produkciói egy adott téma köré csoportosultak. A vasárnap rendezvény fő vezérszála: LIVE volt. A gálán az egyesület több mint 300 iskolás táncosa lépett színpadra, vendégszereplőként közreműködött Korponay Zsófia énekesnő, valamint az Ataru Taiko ütőegyüttes.  

 

Kapcsolódó írásunk:

Erre kattantak legtöbben - TOP 20 hírünk 2016-ban

2017.01.02. - 00:20 | vaskarika.hu

Erre kattantak legtöbben - TOP 20 hírünk 2016-ban

Mik voltak 2016 legolvasottabb hírei? A statisztika mindig tartogat meglepetéseket: nálunk tavaly a 30. Sitkei Rockfesztivál toronymagasan vitte a prímet! A legolvasottabb 20 hír közt találjuk többek közt Lajkó Félixet, Ákost, a Magashegyi Underground körmendi és az Anna & the Barbies Végállomásbeli koncertjét, a kőszegi rezes showt, Andor Eszter legújabb könyvének bemutatóját, Fekete Linda-interjút, Mágnás Miska recenziót és Westside táncvarázst. Íme, a lista.

Új hozzászólás