Lóci játszik, Sziámi AndFriends és WeVox a sárvári AZK-ban

2017.01.05. - 00:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Lóci játszik, Sziámi AndFriends és WeVox a sárvári AZK-ban

Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár

Dátum: 2017.01.13.

Erős line-up-pal nyitja ezévi első eseményét a sárvári AZK, amivel egyben elindul az NKA Cseh Tamás Programja által támogatott koncertek sora.

WeVox

A WeVox, egy 2016-ban alakult énekegyüttes. Tagjai Baka Rebeka és Bakos Zita már dolgoztak együtt korábban is, így született meg a közös együttes ötlete. A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar és Bródy János zenekarának vokalistáiként működnek közre koncerteken és lemezfelvételeken.

Az együttes másik profilja egy olyan duó, melyben Baka Rebeka (ének) és Bakos Zita (zongora, vokál) saját dalaikat adják elő. A WeVox kibővített változata, közreműködő tagokkal magyar előadók dalait dolgozza fel acapella formában.

WeVox a Facebookon


Lóci játszik

A Lóci játszik egy egyszemélyes, storyteller-jellegű produkcióból nőtte ki magát először duóvá, majd egy hatfős zenekarrá. Minden dal magán hordozza a lecsupaszított, akusztikus gyökerű megszólalás sajátosságait: kidolgozott, erőteljes gitárszólam, izgalmas szövegvilág, finom de hangsúlyos zenei kiegészítések.

"Lóci pici, de ennek ellenére jól elfér az arcán a kétméteres vigyor; Lóci remekül tekeri a csípőjét, mégsem közszeméremsértő; Lóci punk számokat is zúz a bandájával, mégsem reped el a nadrágja a rock and rollos széles terpeszben; Lóci olykor sokat beszél, de nagyon gyorsan, lényegre törően, amolyan „sztendáposan"; Lóci kijelenti, hogy nem táncolunk jobban, mint ő, de mi közelebb megyünk és bebizonyítjuk, hogy ez nincs így; Lóci játszik, mert jó nekünk, ha játszik." /vaskarika.hu/

"Ha van igazán üdítő egyénisége a mai popzenének, akkor Lócira nyugodtan ráfoghatjuk, hogy megvan az az irigylésre méltó sajátossága, sármja, intellektusa, amivel akár a bronz mellszobrot is leveszi a lábáról... ;)" /vaskarika.hu/

Lóciék akusztikus felállásban érkeznek Sárvárra.

Lóci játszik a Facebookon

 


Müller Péter Sziámi AndFriends

A Müller Péter Sziámi AndFriends klasszikus alter supergroup, a magyar könnyűzenei underground java. Kb. 1980 óta a legjobb magyar dalok messze a mainstream-en kívül születtek. Autentikus élő adásban a zenekar koncertjein hangzanak el, amelyek mostanában méltán vonzanak újra zsúfolt házakat. Sok ezek közül az énekes-szövegíró Müller Péter Sziámi nevéhez kötődik: a Száz bolha, a Bétaville, a Boldog boldogtalan, a Kicsi kicsiszolt kő, az Amiben élsz vagy a Világegyetemista a kor nyelvén is ugyanolyan érvényesen szól, mint születésekor.

Az Müller Péter Sziámi AndFriends azonban nem egyszerűen hagyományápoló rockzenekar, hanem alkotóképes, új üzeneteket közvetítő közösség, ahol jobbnál jobb friss zenék születnek. Az URH, a Kontroll Csoport, a Sziámi, az Európa Kiadó, a Bizottság, a PUF vagy a Neurotic dalain túl ezeket kapja, aki bulijait látogatja.  A38.hu)

Müller Péter Sziámi AndFriends a Facebookon

 

A koncertek az NKA Zenei Kollégiumának támogatásával valósulnak meg.

Dátum: 2017. január 13. (péntek)
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub
Belépődíj: 1000,- Ft
Kapunyitás: 20:30, (pontos) kezdés: 21:00

Új hozzászólás