Fókuszban Amerika - A Cafe Frei januári programjai

2017.01.13. - 00:10 | vaskarika.hu

Fókuszban Amerika - A Cafe Frei januári programjai

Helyszín: Szombathely, Cafe Frei

Dátum: 2017.01.16 - 23.

Mészáros Zsolt (Sadness) fotókiállítása, Ujvári Tímea és Holdosi Attila koncertje, Bálint Éva és Pusztai Fanni beszélgetése várja januárban az érdeklődőket a Cafe Freiben.

Január 16. (hétfő)

18.00

New York, ami a Nagy Alma héja alatt van - Mészáros Zsolt fotókiállítása

New York. A legtöbb embernek erről a városról az Empire State Building, a Szabadság-szobor, a Central Park, a Times Square és hasonló ismert látványosságok ugranak be. Mészáros Zsolt is így volt ezzel először és talán másodszor is. Amikor harmadik alkalommal járt New Yorkban már vadászta azokat a helyeket, ahonnan a nem tipikus turistafotók készülnek. Kiállításán megízlelhetik a nagy alma egy kevésbé reflektorfényben úszó arcát, éjszakai városképeken, utcai részletképeken, Brooklyn-i tömbházak tetejéről készült fotókon.

A kiállítást megnyitja:
W. Farkas László

Megtekinthető:
február 12-ig


Január 19. (csütörtök)

20.00

Amerikai dalok - Ujvári Tímea és Holdosi Attila koncertje

Kávékedvelő zenészek találkozása zenekedvelő kávézókkal a Cafe Frei Szombathelyben

Új zene programunkkal arra teszünk kísérletet, hogy a zene és a kávé világát közelítsük egymáshoz, illetve a közönség a fellépőket is ismerhesse meg, ne csak zenéjüket. Ennek érdekében kávékonyháinkhoz származásban, zenei stílusban vagy bármi másban kötődő zenészeket, zenekarokat, alkalmi formációkat látunk vendégül kávéházunk színpadán. Amikor a hangszerek pihennek, vendégeinket a kávéhoz való viszonyukról, kávés élményeikről is faggatja az est házigazdája: Pálfi András.

Januári vendégünk: Ujvári Tímea és Holdosi Attila

Közös zenei múltjuk évekre tekint vissza, több formációban zenéltek együtt meghívott vendégzenészként. Talán az egyik legemlékezetesebb Savaria Szimfonikus zenekar meghívása, ez a pont volt talán amikor megszületett a gondolat, hogy a jelenlegi műsornak nekilássanak.

Valami különös zenei kapcsolat alakult ki kettőjük közt, amit most duóban szeretnének a hallgatóság számára átadni. Repertoárjukban főként mély érzelmű dalok szerepelnek a világ zeneirodalmából merítve. Ezeket a dalokat ebben a formában ének-gitár csak ritkán hallhatta a közönség. A dalok átiratába saját érzéseiket viszik bele, egyedi módon szólaltatják meg.

A zenekar tagjai:

Újvári Tmea (ének)

Holdosi Attila (gitár)



Január 23. (hétfő)

18.00

Az élet NŐI és FÉRFI dolgai

Beszélgetés kultúráról és az életről - kulturáltan

Havonta ismétlődő programunkban Bálint Éva és Szabó Tibor színművészek a Cafe Frei Szombathely színpadán házaspárokat látnak vendégül. Bálint Éva az élet női, Szabó Tibor pedig férfi dolgairól és kultúráról beszélget meghívott vendégeikkel.

Bálint Éva vendége: Pusztai Fanni

Pusztai Fannitól párjához, Budai Dávidhoz hasonlóan azt kérdezzük: Van-e élet a színház után? Mi volt a váltás oka, hogy sikerült az újrakezdés? Itt azonban véget is érnek a hasonlóságok, mert a témát természetesen a NŐI oldalról közelíti meg Pusztai Fanni és az est házigazdája, Bálint Éva színművész.


Új hozzászólás