Savaria anno és ma - 2017-ben is folytatódik a civil sajtóreggeli

2017.01.19. - 00:30 | Bangó Mária 'Mira' - Fotók: VMCIC

Savaria anno és ma - 2017-ben is folytatódik a civil sajtóreggeli

Élénk érdeklődés mellett került sor a 2017-es év első sajtóreggelijére kedden délelőtt. A Vas Megyei Civil Információs Centrum szervezésében tavaly életre hívott kezdeményezésnek ismét a Promen Villa volt a helyszíne.

HIRDETÉS

Míg a 2016. évi utolsó sajtóreggeli családias hangulatban telt, ezúttal igazán élénk volt a sajtó érdeklődése a civilek programjai iránt. Gazdag programkínálattal bombázták a civilek a média munkatársait: bálok Sárváron és Szombathelyen, gyalogtúrák a Kőszegi hegységben és a Vasi- Hegyháton, és utazás vissza Savaria-ba, anno CCCL -be. Nagy Krisztina, a VMCIC nevében köszöntötte a résztvevőket, rövid felvezetőjében felhívta a figyelmet arra is, hogy megjelentek a NEA pályázatok. A szakmai pályázatok leadási határideje február első hete. A pályázatíráshoz megkereshetőek, személyesen, telefonon és e-postai úton is. Készséggel segítenek a civilszervezeteknek mind a pályázatírás, mind a későbbi elszámolás időszakában is.

Immár tizedik alkalommal rendezi február 25-én a Szombathelyi Civil Kerekasztal a Civil Bált. A táncos mulatság helyszíne a Puskás Tivadar Szakközépiskola és Kollégium ebédlője lesz. A mulatságra olyan érdeklődőket várnak elsősorban, akik anyagi megfontolások miatt nem tudnak részt venni más nevezetes bálokon - tájékoztatott Kőszegfalviné Pajor Klára az SZCK elnöke.  A zenés est 18.00 órakor kezdődik, és vidám műsorrepertoárral várják vendégeiket: Képeslevelezőlap-gyűjtők Dalköre, és a kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola keretein belül működő Dance Jam tánccsoport. A bálozóknak a Ballantines Együttes szolgáltatja a talpalávalót, vacsora, tombola, tánc hajnalig. Érdeklődni személyesen az Ady tér 5. sz. alatti irodában vagy a 20/2865806-os telefonszámon lehet.

A Sárvár és Vidéke Méhészegyesület farsang alkalmából, január 21-én 18:00 órától a Nádasdy vendéglőben rendezi a Méhészbált tagjai és családtagjaik részére. A táncos esten lehetőség nyílik a méhésztársak egymással való ismerkedésére. A rendezvényen a sárvári méhészeken kívül a bajai méhésztársak is vendégeskednek, akik a „Szent Ambrus" Méz Lovagrend Magyarország és a világ első méz lovagrendjének tagjai. Tavaly júniusban a Nádasdy Történelmi Fesztivál keretében megalakult a sárvári Méz Lovagrend is- tudtuk meg Makrai Attilától. A tavalyi bál bevételéből sárvári kertvárosi óvodának udvari játékokat, sárvár környékbeli óvodáknak kifestőket adományoztak. Idén a sárvári botanikus kertben lévő babaházat szeretnék felújítani, valamint egy méhészgyűjteményt szeretnének kialakítani, amellyel a méhészetet kívánják reklámozni.

"Savaria anno CCCL" -filmvetítés
Szent Márton tevékenységének iskolákban történő népszerűsítését tűzte ki célul a Szombathelyi Kalász- tudtuk meg Kiss Andreától. "Savaria anno CCCL" című színdarab készült videó vetítésére 2017. jan. 28. 14-16 óráig Székesegyházi Főplébánia, Batthyány termében, KALÁSZ -foglalkozás keretében kerül sor. A frappáns darab felvételét azoknak a szereplőknek, Kalász-tagoknak és érdeklődőknek mutatják be ismét, akik eddig még nem tudták azt megtekinteni.  A rövid /kb. 20 perces / színdarabot az egyesület tagjai írták az Őrvidékház "Savaria hétköznapjai" című színjátszó versenyre, amit általános iskolás Kis- Kalászosok mutatták be. Annak ellenére, hogy ez volt az első ilyen próbálkozás, a zsűri elnöke: Szabó Tibor színművész elismerően értékelte a produkciót és különdíjjal jutalmazta. A vidám darabot eddig két alkalommal mutatták be, egyszer a versenyen és egyszer a gálán, de szeretnék nagyobb nyilvánosság előtt is bemutatni, amely sok érdekes ismeretet ad gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Például a római kor játékairól lehet ismereteket szerezni. A művet szívesen előadnák akár általános iskolákban is, ezért külön szeretettel invitálják a pedagógusokat, könyvtárosokat az előadás felvételének megtekintésére.

A pontos útvonal: „amerre a szívünk visz..."
Ha Bálint nap, akkor mind több embernek villan be egy szív, amelynek útjai kifürkészhetetlenek- gondolnánk. De egy szívélyes túravezetővel máris másként fest a helyzet. Bogáti András az Írottkő Naturparkért Egyesület képviseletében két szívhez szóló gyalogtúrát is ajánlott Bálint naphoz kapcsolódóan. Az elsővel a Kőszegi - hegységbe invitálja mindazokat, akik hallgatnak a szívükre és útra kelnének szívük választottjával, aki lehet a párjuk, vagy akár túratársuk is.  2017.február 11-én Kőszeg főterére 10 órára várják a jó hangulatú gyalogtúra résztvevőit, amelynek távja kb. 14 km hosszú és a Láng pincészet borkóstolójával is kecsegtet.

A pontos útvonal: „amerre a szívünk visz..." -mondta el a túravezető. A részvétel regisztrációhoz kötött, érdeklődni Bogáti Andrásnál lehet a következő elérhetőségek valamelyikén: E-mail: andras.bogati@gmail.com Tel: +36302523488
(A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.)

 A Bálint nap alkalmából szervezett második túra a Vasi- Hegyháton kalauzol. 2017. február 18-án Oszkóban a Hegypásztor pincéknél 10 órakor indul útjára a jó hangulatú gyalogtúra, amely kb. 12 km hosszan kanyarog majd, és amelynek során helyi terméket lehet kóstolni.
Útvonal: Oszkó Hegypásztor Pincék- Alsóújlak- Oszkó régi vasútállomás
Túravezető: Bogáti András A részvétel regisztrációhoz kötött, érdeklődni Bogáti Andrásnál lehet a következő elérhetőségek valamelyikén: E-mail: andras.bogati@gmail.com Tel: +36302523488
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

SZOMBATHELYI FUTÓKLUB PROGRAMAJÁNLATA
2017. 01.18. szerda 15:30 - Sugár úti pálya - Szerdai közös pályaedzés
18:30 - Csónakázó - tó, közös futás (vezeti Sipos Gábor)
2017. 01.20. péntek 14:45 - Csónakázó tó - Kezdő Futók Köre... nem csak kezdőknek Laza kora délutáni kocogás / futás. Várnak minden kezdőt, újrakezdőt, és nem kezdőt is egy közös futásra. A táv mindenkinek egyéni.
18:30 - Csónakázó tó, közös futás (vezeti Sipos Gábor)
2017. 01.22. vasárnap 10:00 - VI. Karankó Kupa - Olad - Terepfutó verseny
További információk az alábbi linkekre kattintva: https://www.facebook.com/events/1703395636637588/?hc_location=ufi
2017. január 27. péntek Péntek Esti Futórandi! A két vendég Molnár Valéria , A Spar Budapest Maraton női abszolút 2. helyezettje, a Nő aki mosolyogva, óra és pulzusmérő nélkül fut maratont 2ó 57 perc alatt. A másik vendég Pátkai Attila a szombathelyi futóklub vezetője.
Helyszín: Szombathely, Horváth Boldizsár körút 9. Időpont: 18 óra

Vas Megyei Triatlon Klub- Programajánlat
2017. 01.17. kedd „Így csináltuk mi..."Egy este Kálovics Anikóval és Zsódér Zsolttal Triatlonról, élsportról, edzésről, olimpiákról, bajnoki címekről. Helyszín: Szombathely, Horváth Boldizsár körút 9. Időpont: 18 óra
2017. 01.18. szerda 18:00 - Parkerdei lámpás futás (fejlámpával)
Valamennyi esemény nyilvános, szeretettel várunk mindenkit!


MOA ALAPÍTVÁNY Orient-Tál Jótékonysági Bál 2017.
2017. február 10. Palace Cafe & Restaurant (Szombathely)
Egy káprázatos est erejéig a mesés Kelet ismét életre kel, hogy a báli mulatozás mellett segítsen!
A nyolcadik alkalommal megrendezett bál bevételével az Aranyhíd EGYMI-t támogatják, amelyet élményterápiás (elsődlegesen helyi) kulturális és sportprogramokon való részvételre fordítanak. A JÓSDA bevételével ERDÉLYI ROLIKA gyógyulását támogatják. Az est védnöke: Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke. Zene: TEQUILA. Az est házigazdája: Balogh Zoltán rádiós műsorvezető. Vendég előadók: VITÁLIS ANNA- Az Orientális táncok Nagyasszonya, Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport- Zalaegerszeg, MEGGIE, Varga Diána.
Különleges vendégek: Aranyhíd EGYMI gyermekkórusa.
Büféasztalos keleti vacsora, orientális táncműsorok, dupla jósda, írásképből jövőkép (grafológia), vízipipa sarok (aromásított kövekkel), Rolika Vándorcipő átadása, tombolasorsolás, szabad rázású csípőbajnokság, Orient-Tál Bál 2017 Szultán és Szultána megválasztása és a Kelet mesés fényjátéka (lézershow) várják az egzotikus kulturált szórakozásra vágyó bálozókat.
Bővebb információ: www.facebook.com/MiraOrientArt

------------------------------------------------------------

10. Civil Bál

Február 25. (szombat)

Puskás Tivadar Szakközépiskola és Kollégium Ebédlője (Szombathely, Petőfi Sándor utca 1.)

Program:

18.00 kapunyitás
18.30 a bál megnyitása
Vidám műsor: A Képeslevelezőlap-gyűjtők Dalköre, és a kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola keretein belül működő Dance Jam tánccsoport
Zene: Ballantines Együttes (Ági és Józsi)
Vacsora
Tombola
Tánc hajnalig

Érdeklődni személyesen az Ady tér 5. sz. alatti irodában lehet.

Kapcsolattartó: Kőszegfalviné Pajor Klára (pajor.klara@gmail.com; +3620/ 2865806)  

"Savaria anno CCCL" című színdarab vetítése és népszerűsítése

2017. jan. 28. 14-16 óráig

Székesegyházi Főplébánia, Batthyány terme (Szombathely, Széchenyi u. 8.)

KALÁSZ -foglalkozás keretében levetítik a "Savaria anno CCCL" című színdarab video-felvételét a szereplők, Kalász-tagok és érdeklődők számára, akik valami miatt nem tudták megnézni az élő előadást 2016. dec. 2-án a Savaria Moziban. A rövid /kb. 20 perces / színdarabot az egyesület tagjai írták az Őrvidékház "Savaria hétköznapjai" című színjátszó versenyre és általános iskolás Kis- Kalászosok mutatták be. Annak ellenére, hogy ez volt az első ilyen próbálkozás, a zsűri elnöke: Szabó Tibor színművész elismerően értékelte a produkciót és különdíjjal jutalmazta. Szeretnék nagyobb nyilvánosság előtt is bemutatni ezt a vidám darabot, amely sok érdekes ismeretet ad gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Szívesen előadnák akár általános iskolákban is, ezért lenne fontos főként pedagógusok számára az előadás felvételének megtekintése.

Kapcsolattartó: Kiss Andrea (kissandi@nyme.hu; +36/30/848 55 68)  

Méhészbál

2017. január 21. 18:00 óra

Nádasdy vendéglő (9600 Sárvár Nádasdy Ferenc utca 64.)

Az egyesület farsang alkalmából méhészbált rendez tagjai és családtagjaik részére. A bálon lehetőség nyílik a méhésztársak egymással való ismerkedésére. A rendezvényen a sárvári méhészeken kívül a bajai méhésztársak is vendégként vesznek részt. 

Kapcsolattartó: Makrai Attila (attila.makrai59@gmail.com; +36-30/358- 0525)  

Gyalogtúrák Bálint nap alkalmából

I. Kőszegi - hegység
2017. február 11.
Találkozó: Kőszeg, Fő tér 10 óra

Jó hangulatú gyalogtúra kb. 14 km hosszan, borkóstolóval a Láng pincészetben.

Útvonal: „amerre a szívünk visz..."
Túravezető: Bogáti András
A részvétel regisztrációhoz kötött, érdeklődni Bogáti Andrásnál lehet a következő elérhetőségek valamelyikén:
E - mail: andras.bogati@gmail.com
Tel: +36302523488

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

II. Vasi- Hegyhát
2017. február 18.
Találkozó: Oszkó, Hegypásztor pincék 10 óra

Jó hangulatú gyalogtúra kb. 12 km hosszan, helyi termék kóstolóval.

Útvonal: Oszkó Hegypásztor Pincék- Alsóújlak- Oszkó régi vasútállomás
Túravezető: Bogáti András
A részvétel regisztrációhoz kötött, érdeklődni Bogáti Andrásnál lehet a következő elérhetőségek valamelyikén:
E-mail: andras.bogati@gmail.com
Tel: +36302523488

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.  

Kapcsolattartó: Bogáti András (andras.bogati@gmail.com; +36302523488)  

SZOMBATHELYI FUTÓKLUB PROGRAMAJÁNLATA 

Január 18. (szerda)

15:30 - Sugár úti pálya - Szerdai közös pályaedzés x
18:30 - Csónakázótó, közös futás (vezeti Sipos Gábor) x  

Január 20. (péntek)

14:45 - Csónakázó tó - Kezdő Futók Köre... nem csak kezdőknek Laza kora délutáni kocogás / futás.
Várnak minden kezdőt, újrakezdőt, és nem kezdőt is egy közös futásra. A táv mindenkinek egyéni. x
18:30 - Csónakázó tó, közös futás (vezeti Sipos Gábor) x

Január 22. (vasárnap)

10:00 - VI. Karankó Kupa - Olad - Terepfutó verseny

További információk az alábbi linkekre kattintva:
https://www.facebook.com/events/1703395636637588/?hc_location=ufi

Január 27. (péntek)

Péntek Esti Futórandi!
A két vendég Molnár Valéria , A Spar Budapest Maraton női abszolút 2. helyezettje, a Nő aki mosolyogva, óra és pulzusmérő nélkül fut maratont 2ó 57 perc alatt.

A másik vendég Pátkai Attila a szombathelyi futóklub vezetője.

Helyszín: Szombathely, Horváth Boldizsár körút 9.
Időpont: 18 óra

x: minden héten ismétlődő esemény

Kapcsolattartó: Lasics Mónika (lasicsm0922@gmail.com)  

Orient-Tál Jótékonysági Bál 2017.

2017. február 10.

Palace Cafe & Restaurant (Szombathely)

A bál bevételével az Aranyhíd EGYMI-t támogatják, amelyet élményterápiás (elsődlegesen helyi) kulturális és sportprogramokon való részvételre fordítanak.

A JÓSDA bevételével ERDÉLYI ROLIKA gyógyulását támogatják.

2017. február 10-én, pénteken a Palace Cafe & Restaurantban, immár 8. alkalommal tárja ki kapuit az Orient-Tál Jótékonysági Bál.

Az est védnöke: Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke

Zene: TEQUILA

Az est házigazdája: Balogh Zoltán rádiós műsorvezető

Orientális sztárvendég: VITÁLIS ANNA- Az Orientális táncok Nagyasszonya

Program részletek hamarosan

18:30 Kapunyitás
19:00 Vacsora „Terülj-terülj asztalkám" & Hastánc
20:30 Második kapunyitás
21:00 Műsor
23:00 M ♥ A & Savaria Legio műsora
24:00 Rolika Vándorcipő átadása és tombolasorsolás
01:00 szabad rázású csípőbajnokság
Orient-Tál Bál 2017 Szultán és Szultána megválasztása.
& Kelet mesés fényjátéka

Folyamatos programok az est folyamán:
JÓSDA: Seprenyi Fanni és Kolozsváriné Szabó Klári
VÍZIPIPA (aromásított kövekkel! )

Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/1173229372765640

Kapcsolattartó: Bangó Mária (mira.hastanc@gmail.com ;+36 30/9079156)  

Új hozzászólás