Máskép(p): ahogy a fiatalok látták Szombathelyt - Fotópályázati díjátadó és kiállítás a könyvtárban

2017.01.27. - 11:00 | vaskarika.hu

Máskép(p): ahogy a fiatalok látták Szombathelyt - Fotópályázati díjátadó és kiállítás a könyvtárban

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2017.01.31 - 02.28.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Szombathelyi Szépítő Egyesület helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdetett általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére Máskép(p) címmel, melynek kiállítással egybekötött díjátadójára január 31-én 15 órakor kerül sor a könyvtárban.

HIRDETÉS

A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Szombathelyi Szépítő Egyesület az OTP Bank Nyrt. támogatásával helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdetett általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére Máskép(p) címmel.

Arra kértük a pályázókat, hogy fényképezőgéppel vagy kamerával rögzítsék a megyeszékhely számukra legérdekesebb helyeit, városrészeit, nevezetes és rejtett épületeit, épületrészleteit, utcáit, kulturális és természeti értékeit, neves rendezvényeit, esetleg közéleti személyiségeit. A lényeg az volt, hogy olyan alkotások szülessenek, melyek a szokásos ábrázolásoktól eltérő módon, más nézőpontból, egyéni látásmóddal mutatják be várost.

A december 10-i határidőig 49 fotó és 22 film érkezett a pályázatra. A beérkezett pályaműveket fotósokból, filmes szakemberekből álló zsűri értékelte. Kategóriánként a három első helyezettre és két különdíjasra tettek javaslatot, mely alapján kialakult a végeredmény. Ennek ismertetésére, vagyis a díjátadóra 2017. január 31-én 15 órakor kerül sor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

A rendezvény keretében kiállítás nyílik a beérkezett fényképekből, valamint bemutatásra kerül a filmek közül az első három helyezett alkotás.

Új hozzászólás