Prímemberek - Fejezetek a prímszámok csodálatos életéből II.

2017.01.27. - 13:00 | vaskarika.hu

Prímemberek - Fejezetek a prímszámok csodálatos életéből II.

Helyszín: SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnázium

Dátum: 2017.02.03.

A 2017 prím. A matematika itt is ott van. Február 3-án, 13:03 perckor Molnár Zoltán egy érdekes előadással emlékezik meg a prímszámok többezeréves történetéről, a prímeket kutató kiváló matematikusokról. Az előadás helyszíne a SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnázium előadói terme.

HIRDETÉS

Február 3-án 13:03 perckor Molnár Zoltán matematika szakos tanár nyilvános előadást tart az iskola előadói termében. Az előadásra nem csak az iskolából, hanem a város más iskoláiból is lesznek szép számmal meghívottak, azaz egy iskolai szinten bőven túlmutató rendezvényről lesz szó, amelyre már most nagy az érdeklődés.

Az előadás egy matematikai berkeken belül is érdekes témába, a prímszámok világába kalauzolja a résztvevőket, a matematika történeten át a fontosabb gyakorlati alkalmazásokat is bemutatja. Az előadás dátuma és idejének választása sem véletlen, hisz a dátum és időpont valamennyi száma prímszám.

Molnár Zoltán már számos előadást tartott különböző matematikával kapcsolatos témákban, melyeket szintén nagy érdeklődés kísért.

Új hozzászólás