Ocho Macho az A-Klubban - avagy, a jó bornak nem kell cégér

Képgaléria megtekintése2009.09.16. - 15:30 | Vidaotone - Fotók: Makrai Tamás

Ocho Macho az A-Klubban - avagy, a jó bornak nem kell cégér

70%-os páratartalom, karibi ritmusokra táncoló rajongók - az útján gyorsvonati sebességgel robogó zenekar egy hihetetlenül lelkes közönségnek adott kedd este lehengerlő koncertet az egyetemi klubban. A Mahasz listáján illetve a legnagyobb médiumokban is egyre gyakrabban feltűnő csapatnak elkészült új videoklipje, koncerteznek ezerrel, és ez látszik, illetve hallatszik rajtuk.

Keddi napon mostanában városunkban nem jellemző a móka-kacagás, sőt általában este 11 után szinte egy pisszenést sem hallhatunk, ha úgy hozza jó sorunk, hogy közlekedésre adjuk fejünk. Üdítő kivétel ez alól az egyetem és környéke, ahol azért a közösségi szellem erősebben kísért, mint máshol, bár ott sem futhatunk forgalmi dugókba. Nem tudjuk, hogy létezik-e olyan nap és hely, amikor és ahol ez a sajátos latin henger ne működne. A környékünkön biztos nem, erre bizonyítékot is kaptunk ismét.


A tízórás kezdésre csordulásig telt klubban fieszta-hangulat uralkodott, karibi ritmusokkal, és hőmérsékleti tényezőkkel. Már az első pár ritmus után érződött, hogy ez megint „dőljön szét a ház" típusú buli lesz. Az OM-nek mára már teljesen mindegy lett, hogy fesztivál nagyszínpadon, vagy egy kis klubban kell kiszolgálnia közönségét - mert azt teszik, a szó legjobb értelmében -, összeszoktak és beértek, láthatóan tudják egymás gondolatát is, és ez a legfontosabb kritérium ahhoz, hogy jó zenekarról beszélhessünk. Nem szeretnénk kiemelni senkit, minden kitűnően hallatszott, a ritmusszekció együtt lélegzett, a fúvósok karcoltak, az ének tiszta és érthető volt, a közönségé is. Ugyanis - mint fociberkekben is szokták volt mondani -, a csapat plusz játékosa a publikum volt, már nem először és vélhetően nem utoljára. Öröm volt hallgatni, ahogy végigénekelték és táncolták a bő másfél órát, bár lehet jobban jártunk volna, ha mindenki spórol a mozgással, mert a tömeg és pogó kombó esőerdei páratartalmat gerjesztett a teremben - Harle fotómasinája úgy be is párásodott, mintha egy szauna-fotóriporton lett volna bevetve.

Átlag háromhavonta beleszaladunk egy hupogtatásba, ezért is szembetűnő, hogy minden egyes alkalommal mennyivel több jön le a színpadról. Mersits Gyuri beszállása óta megtáltosodtak a macsók, ha szabad ezt így fogalmazni: a jópofa hobbizenekarból egy precíz és ütős koncertbandává váltak. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy kijelentsük: az Ocho Macho országos tarolást fog rövid időn belül végrehajtani, ha találnak egy megfelelő menedzsmentet ehhez, de anélkül is sanszos a dolog, és meg is érdemlik. A zenekarral a közelmúltban történtekről rövidesen részleteiben is megismerkedhet a T. Olvasó lapunk hasábjain.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Gabesz85 2009.09.17. - 10:53
Nem tudjátok véletlenül a 34.-es képen levő lány nevét vagy emailjét?