Nem adhatom fel: ezt a számot nevezte A Dalba a Koprive

2017.02.03. - 14:30 | Büki László 'Harlequin'

Nem adhatom fel: ezt a számot nevezte A Dalba a Koprive

Ma megjelent a Koprive tamburazenekar új dala, "Nem adhatom fel" címmel. Az "Érezd át" (Koprive & Korponay Zsófi) után ez a második magyar nyelvű szerzeményük, amely egy rádióbarát hangszereléssel íródott nóta. Olyannyira, hogy nevezték az idei A Dal-szériába is!

Ezúttal is sikerült egy csodás énekhangot megnyerni a közreműködésre, Grisnik Petra személyében. A Baranya megyei születésű színésznő ugyancsak horvát származású, ahogy a zenekar tagja is, így nem volt nehéz megtalálni vele a közös hangot. Petrát a Weöres Sándor Színház közönsége a Nyolc nő című darabban láthatta Szombathelyen.

Kérdésünkre a zenekartól megtudtuk, hogy eredetileg az idei A Dal szériába nevezték a szép dallamú és mondanivalóval bíró számot, ám az nem került a legjobb 30 dal közé. Ismerve a felhozatalt, nyugodt szívvel kijelenthetjük: épp az ehhez hasonló, nem mű dalok azok, amik jelenleg a színvonalat képviselik a dalválasztóban. A zenekar nem hagyta "veszni az MTVA székházban" a nótát, így most megismerheti a nagyközönség is!

Nem adhatom fel

Ének: Grisnik Petra

Koprive zenekar: Kohuth Miklós, Handler András, Filipovits Rajmund, Temmel Miklós, Harangozó Róbert, Kovács András, Timár Dusán 

Zene: Harangozó Róbert
Szöveg: Handler András
Hangszerelés: Tome Janković
Video: Sin Olivér / 1foto.hu

 

Kapcsolódó írásunk:

Egészségedre! - Koprive lemezbemutató koncert Szentpéterfán

2015.04.07. - 01:25 | Büki László 'Harlequin'

Egészségedre! - Koprive lemezbemutató koncert Szentpéterfán

Húsvéthétfőn teltház előtt mutatta be a Koprive tamburazenekar harmadik, Nazdravlje (Egészségedre) címet viselő albumát. A CD-n helyet kaptak népdalok és saját szerzemények egyaránt, azaz a zenekar követte az eddigi vonalat: helyi népzene, lehetőleg minél több feledésbe merülő népdal feldolgozásával és saját szerzemények - követve az aktuális horvátországi tamburás trendet - szerepelnek. A koncerten a lemez anyaga mellett más zenei csemegékkel is kiszolgálta közönségét a Koprive. Vendégként a szentpéterfai zenészek, énekesek mellett fellépett a szombathelyi énekesnő, Korponay Zsófia is.

Új hozzászólás