picture on fesztivál 2017, avagy a sokszínűség ünnepe (aug. 11-12.)

2017.03.17. - 00:20 | vaskarika.hu

picture on fesztivál 2017, avagy a sokszínűség ünnepe (aug. 11-12.)

Helyszín: Bildein (Beled)

Dátum: 2017.08.11 - 12.

Hagyományosan augusztus második hétvégéjén a 350 fős falucska, Beled (Bildein) Burgenland fesztiválmetropoliszává avanzsál, és évek óta magyar, osztrák és más, főként európai látogatók ezreit vonzva a határmenti településre.

HIRDETÉS

Február 8-án a szervezők örömmel tették közzé az immáron 18. évébe lépett fesztiválon fellépő első neveket - már ezek is sejteni engedik, hogy az idei program is sokszínű és izgalmas lesz. A Bad Religion-nel a punk-rock kaliforniai ikonjai érkeznek majd a kies Beledre, akik 30 évnyi színpadi jelenlét után sem tűnnek fáradtnak és jól láthatóan messze nem lett elegük abból, hogy a legnagyobb fesztiválok színpadain egy jobb világért a húrok közé csapjanak.


A Nyugati partról a Keleti partra: a floridai Less Than Jake tagjai a punkot egy nagy adag ska-val és egy még nagyobb adag jó hangulattal dobják fel. A kiváló hangulatra a német Stefan Hantel is garancia -- Shantel-ként sokaknak ismerősebben cseng a név: Bucovina Club Orkestar névre keresztelt bandájával a kollektív tánc mámorát kínálja a fesztiválozóknak. A keményebb hangzás kedvelőit stílszerűen az August Burns Red zúzós riffjei várják majd a második augusztusi hétvégén.

A nyugodtabb, de nem kevésbé érdekes dallamok híveit a 5/8erl in Ehr'n kényezteti majd - a "bécsi soul" koronázatlan királyainak tavasszal jelenik meg albuma az új dalokkal, melyeknek keresve sem találhatnák illendőbb kulisszát, mint a kicsi de csodás fesztivált az idilli falucska közepén. Markus Ecklmayr, a legendás szaxofonos, aki nemrég lépett az önálló zenei pályára, Max The Sax néven új projektet indított, melyben virtuózan ötvözi a szving, a bass és az elektronikus zene elemeit csodálatosan táncolható muzsikává.


A Worried Man & Worried Boy-jal egy darabka osztrák zenetörténet érkezik a faluba: az apa, Herbert Janata, az ugyancsak legendás Worried Men Skiffle Group feje és fia, Sebastian, a Ja, Panik zenekar dobosa együtt lépnek majd színpadra. Az osztrák zenei csomagot az indie-folk-rockot játszó graz-i Polkov kerekíti le.

A magyar rockrajongók szívét a kétszeres Fonogram-díjas, a klasszikus vintage-rockkal a hatvanas, hetvenes éveket mesterfokon megidéző Ozone Mama fogja megdobogtatni, akiknek tavalyi, az év legjobb hazai hard rock lemezévé választott albumáról is megszólalnak dalok, csakúgy, mint a nemrég megjelent új lemezről. De ha szerencsénk van, a jelenleg készülő lemezbe is belehallgathatunk majd a hatalmas platán alatt álló nagyszínpad előtt.


Az igazi pinkarockerek azonban nemcsak a kiváló előadókból mixelt lineup miatt imádják Ausztria egyik legcsaládiasabb fesztiválját. Hanem a hangulat miatt. A beledi fesztivál hangulata ugyanis utolérhetetlen. Mert itt nem a méret a lényeg! Mindössze két színpad, 2500 vendég, udvarias és segítőkész biztonságiak, és barátságos, lelkes önkéntesekből álló fesztivál-team várják a fesztiválozókat. Valamint természetesen tökéletes hangzás.

Természetesen 2017-ben is lesz a strandon pinkaparti felolvasóparti Ausztria nívódíjas színészeivel, Uhudler-színpad chillout-hangulattal és a mainstream-re fütyülő zenekarokkal, a hagyományos és kétségkívül néha elég hangos sátortábor mellett „nyugis" kemping Pinkával és madárdallal, és idén is minden bizonnyal kifogy a pincéből az uhudler, nem is beszélve a szervezők által külön a fesztiválra készített Indian Pale Ale-ről, erről az Uhudlerrel ízesített sörkülönlegességről.

Röviden: a picture on egy fantasztikus két és fél napos fesztivál egy határmenti burgenlandi falu kellős közepén, síppal-dobbal-pinkarockal, Szombathelytől alig 20 kilométerre, Bildeinben, azaz Beleden, két beszédes nevű falu, Pornóapáti és Szentpéterfa között. Ezen a helyen, a Pinka partján csak jó lehet a buli...

Akciós jegyek korlátozott számban a szombathelyi pianho (Hollán Ernő u.) hangszerboltban és a körmendi Trummericum Klubban kaphatók. (Körmend, Bástya u. 25.) Szent Márton kártyával vagy AlteRába bérlettel rendelkezők juthatnak akciós bérlethez, ill. napijegyhez. Kártyánként és bérletenként két darab jegy vásárolható.

Jegyinfók: pictureontix@gmail.com

Minden egyéb információ a www.pictureon.at oldalon olvasható.

Tavalyi írásaink:

"Ezt Magyarországon még egyetlen fesztivál sem adta nekünk!" - A picture on festival egy magyar csapat szemével

2016.08.15. - 19:00 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin'

"Miféle fesztivál az, ahol a Clawfinger és a Ladánybene27 egy helyen lép fel?" Egy székesfehérvári csapat 2005 óta állandó látogatója a bildeini picture on festivalnak. Megszállottak, jó értelemben vett őrültek, akik sógoréknál "csinálják a showt", és akiknek magyar fesztivál ilyen életérzést még nem adott. A fehérvári "pikcsöron"-különítmény már több mint egy évtizede tolja a bildeini almás- és a templomkertben a magyar virtust. Itt a történetük!


Metálzombik és belga fémsika a picture on festivál zárónapján

2016.08.14. - 21:00 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Metálzombik és belga fémsika a picture on festivál zárónapján

Metálzombik, belga fémsika, trombitás elektro és a híres-hírhedt székesfehérvári biciklis banda. Ezek lehetnének a hívószavai a szombati napnak, amin befüleltünk az Uhudler BluesBand, a Rakede, a K's Choice, Erwin & Edwin, valamint a Seiler & Speer koncertjébe a bildeini fesztiválszérűn.

 


Rockküklopsz a templomkertben - Picture on festival 2016

2016.08.13. - 16:00 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Rockküklopsz a templomkertben - Picture on festival 2016

Augusztus 12-én már gőzerővel dübörgött a Szombathelytől 25 km-re levő Bildein templomkertjében Közép-Európa egyik legütősebb könnyűzenei dzsemborija, a picture on festival. Pénteken a Zaporozsec, a Blues Pills, a Wiener Blond, az Uriah Heep, a Farewell Dear Ghost és a La Brass Banda koncertjét örökítettük meg.

 


Karak debüt a picture on festivalon

2016.08.12. - 13:45 | Büki László 'Harlequin'

Karak debüt a picture on festivalon

Az idei picture on "nulladik napján" a kempingben felállított alkalmi színpadon lépett fel augusztus 11-én a picture on-szűzességét elvesztő Karak. Jó kis bulit toltak a "kétcentis hidegben".

Új hozzászólás