Öltöztess, díszíts fel egy fát a Kámoni Arborétumban - Pályázati felhívás

2017.02.10. - 13:00 | vaskarika.hu

Öltöztess, díszíts fel egy fát a Kámoni Arborétumban - Pályázati felhívás

Öltöztessük színes műalkotásokba a Kámoni Arborétum vacogó fáit! Közben érezzük jól magunkat, éljük ki a kreativitásunkat és okozzunk örömöt másoknak!

Kik pályázhatnak és mivel?

Mindenki, akinek bármilyen ötlete van egy kisebb vagy nagyobb fára, bokorra applikálható díszítésre és akár minimális vagy nagyon jó a kézügyessége. Egyénileg és alkotó közösségben (pl. óvodai csoport, osztály, szakkör, klub, brigád, egyéb munkahelyi közösség) is lehet pályázni. Cégeknek, intézményeknek is lehet saját fája, melyet feldíszítenek.

Bármilyen ötlettel lehet pályázni, kisebbel, nagyobbal időtől és pénztárcától, lehetőségektől függően. Azt kérjük csak, hogy a mű tartson tiszteletben növényt, állatot és embert, és felapplikálható legyen a kiválasztott fára / bokorra maximum fél nap alatt.

Felhasználható anyagok:

- mindenféle textília - pl. fonál, szalag, bármilyen használt ruhadarab (nem túl vastag anyagból, pl. kendő, sál, póló), méteráru

- bőr

- fa

- könnyű fém (pl. drót)

- A textilek, fa elemek meg is festhetők, rajzolhatók, stb.


Technika:

Bármilyen technika használható, amivel a fára az elkészült művet annak roncsolása nélkül fel lehet rögzíteni (pl. kötés, horgolás, fonás, tekergetés, kötözés, varrás). A rögzítésnél figyelembe kell venni, hogy erős szél ne tudja lerángatni, elfújni a fáról.

Inspirációt és ötleteket találsz a Google-on vagy a Pinterest-en, ha rákeresel a gerilla kötés, knit knot tree vagy a yarn bomb kifejezésekre.

Az akció menete:

1. TERVEZÉS-ALKOTÁS: 2017. február 4 - március 4.

- EGY FA KIVÁLASZTÁSA: A sétautak melletti fák közül és a plantázs erdei fenyői közül bármelyik választható. A kiválasztott fát térképen és szalaggal is megjelöljük. Egy pályázó több fát is választhat. Egy fát csak egy pályázó választhat, kivéve, ha kettő vagy több pályázó különböző, egymást nem zavaró művet készít ugyanarra a fára és egymással megegyeznek, ki melyik részére, mit applikál. Ez esetben az arborétumnak bírálati és vétó joga van a tervek közös megtekintését követően annak érdekében, hogy a fa ne legyen túldíszítve. Aki hamarabb lefoglalja a fáját, azé az adott fa. Javasoljuk, hogy fényképezzétek és mérjétek le a fát. Ha kell, ebben segítünk. A Kámoni Arborétum a téli nyitva tartás alatt minden nap 09.00 - 17.00 között látogatható.

- A MŰ MEGTERVEZÉSE ÉS EL(Ő)KÉSZÍTÉSE: Az otthoni alkotásnál gondoljatok arra, hogyan az alkotást milyen technikával szeretnétek a fára rögzíteni, erre legyen előkészítve a mű.

2. KÖZÖS FAÖLTÖZTETŐ NAP:

2017. március 5. VASÁRNAP 14.00 - 17.00 (eső vagy hó-nap: március 11. szombat) Ezen a napon minden pályázó egyén és csoport eljön és felöltözteti, feldíszíti a kiválasztott fáját. Közben lesz zene, tea, forralt bor.

3. "KIÁLLÍTÁS" ÉS KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS:

2017. március 5 - április 8. (az arborétum látogatottsága ebben az időszakban a koratavaszi szőnyegvirágzások miatt igen nagy)

4. ÜNNEPÉLYES DÍJÁTADÓ:

2017. április 9. (a pontos időpontot hamarosan közöljük)


Részvételi díj:

300 Ft / fő felnőtteknek, 200 Ft/fő diákoknak, vagyis a téli belépőjegy ára, amit a fa kiválasztásakor vált meg a jelentkező.

Nyeremények:

Minden alkotó munkáját egy 5 alkalmas családi bérlettel díjazzuk.

A közönségszavazás első 4 helyezettje értékes ajándékokat nyerhet, pl.:

- 15.000 ft értékű utalványt, melyet a Ventoura Travel bármely utazására felhasználhat

- 10.000 ft értékű utalvány a séi Charlie Vendéglő és Panzióba

- testápolási csomag

- személyes bögre és kiskanál Vizaváriné Zsófitól


Egyéb információ:

A művek a készítők tulajdonában maradnak, az arborétumi kiállításuk után visszaadjuk őket. Április 9-én, vasárnap délután az öltöztető naphoz hasonlóan szervezünk egy közös leszedő bulit. Aki nem jön el leszedni, annak a művét leszedjük mi, ezzel egyben einstandoljuk is azt, mert melegben nem tesznek jót a ruhák a fának, megtelepedhetnek alatta gombák és férgek.

Ha valaki az arborétumnak adományozza a művét, annak nagyon örülünk, megköszönjük és adandó alkalommal újra hasznosítjuk a következő télen, illetve valamilyen eseménykor, élménypedagógiai foglalkozáson.

A pályázással a pályázó elfogadja, hogy az alkotásáról és az Öltöztető Napon, valamint a díjátadón a személyéről készült fotókat az arborétumot fenntartó, a pályázatot kiíró Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ , valamint a sajtó felhasználhatja.

További információ kérhető itt a facebookon, e-mailen, esetleg telefonon Szendi Zsuzsa ökoturisztikai vezetőtől: info@kamoniarboretum.hu; +3694 500 343

Új hozzászólás