Mesél majd az utókor az Asszonyfarsangról - Büki Asszonyfarsang 2017

Képgaléria megtekintése2017.02.11. - 17:00 | Büki László 'Harlequin'

Mesél majd az utókor az Asszonyfarsangról - Büki Asszonyfarsang 2017

Féktelen jókedv, pajzán produkciók és bulizás kifulladásig - február 10-én férfimentes övezetté alakult át a Büki Sportcsarnok, ahol a hölgyek hagyományos és minden évben felfokozott érdeklődéssel kísért batyus bálja, az Asszonyfarsang tett arról, hogy "meséljen róla az utókor".

Több mint 500 nő, pár kiváltságos - munkás - férfi, töménytelen mennyiségű süti és süti mennyiségű tömény! Torok és szem idén sem maradt szárazon a Büki Művelődési Központ által szervezett zenés-táncos "asszonyösszetartáson". 

Pillanatok alatt megteltek minden földi jóval az asztalok, amiket csak női kezek képesek alkotni, és mi, megtűrt, ám cseppet sem megtört - szerencsés! - férfiak most érezhettük igazán a törődést, hogy az asszonyi figyelem munkánk közben is kiterjed a kínálásra. Répatortától kókuszgolyón át sajtos rúdig, Metaxától áfonya pálinkáig széles spektrumban jutott a jóból az asztaltársaságoknak és nekünk, "kívülállóknak".

Az izgatott duruzsolást Tóth Tamás művelődési központ vezető beszéde szakította meg, aki idén próbált figyelni a helyes megszólításra, ám egyszer így is becsúszott a Tisztelt Hölgyeim mellé az Uraim. Köszöntük szépen, mi páran, mint jó ködmönt, magunkra vettük! Helyeslő moraj és nevetés futott végig az asztalsorok közt egy-egy nőket méltató gondolata után, aztán kezdetét vette a show, amiben az est háziasszonya, Barasics Edina konferálta fel a produkciókat.

A Rábamenti Citerások pajzán szövegű műsorát követően a hölgyek alkotta Dr. Bubó és csapata adott elő szilveszteri kabarékat felülmúló poénáradatot, melynek konklúziója nem is lehetett más, mint hogy az infúzióra kötött pálinka hatékonyabb gyógymód minden étrendváltásnál és sebészeti beavatkozásnál - főleg, ha utóbbit még senki nem élte túl... A juharfalevél alakú ürülékfoltot (párdon!) pedig rajzolni sem lehetett volna szebben... Hogy mi volt a produkció sikerének titka, azt egy torokfertőtlenítő beszélgetés közben egy szóba sűrítve megtudtuk a hölgyektől: Túlkészülték!

Hogy lehet-e mindezt fokozni? A büki Asszonyfarsangon bármi előfordulhat! Még az is, hogy hat "törékeny" férfi néptáncos - a Háncs Néptánccsoport tagjai - a barisnyikovi balett minden mozdulatát sutba dobó módon domborít a "hattyúk tavában", légies könnyedséggel, már-már a gravitációt meghazudtoló módon szeli a levegőt, hogy aggódó asszonytekintetek kíséretében földet - deszkát - érjen. Biztosítunk mindenkit: minden "hattyú" él, sőt, toll- és tüllruhájától megszabadulva - stílszerűen a You Can Leave Your Hat On dallamaira - egészen sztrip kilencig jutott (a nejlonharisnyát leszámítva). 

Minden évben hatalmas titkolódzás övezi, ki lesz a sztárvendég. Az idei nőfarsangon rendhagyó módon egy nő lett: Mohamed Fatima és táncos társa klassz bulit kerekített a színpadon és előtte is.

Az előadások után a Spontán zenekaré lett a főszerep, és sorjáztak az elmúlt idők legnagyobb slágerei. A tánctér pillanatok alatt megtelt: a hölgyeket cseppet sem zavarta, hogy nincs "klasszikus" partnerük, hamarosan kisebb-nagyobb köröket alkotva indult be a táncnagyüzem. A cipők lekerültek, a sminkek leolvadtak, a bedobott frizurák "atomjaikra hulltak" - s mindez az est legtermészetesebb velejárója volt.

A farsangi önfeledtséget tombola és hajnalig tartó mulatozás zárta. Respekt minden fellépőnek és szervezőnek, hatalmas hangulatú, remekül szervezett esemény volt az idei Asszonyfarsang.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás