Tóth Gabi madara a döntőbe repült - A Dal 2017 második elődöntője

Képgaléria megtekintése2017.02.12. - 12:30 | Orsó - Fotók: MTVA / Kaszner Nikolett

Tóth Gabi madara a döntőbe repült - A Dal 2017 második elődöntője

A döntő felé közeledve most is, ahogy minden évben, egyre inkább érezzük, hogy mennyire nem kéne ennyi adást csinálni ennek a versenynek. Az első három még csak-csak, de utána miért nem lehet rögtön egy döntő? Ez a két adás teljesen felesleges, a döntőre már rommá unjuk még a jobb dalokat is.

HIRDETÉS

No mindegy. Ma is velünk van a csillogó-villogó Zséda, a végtelen gondolataiba sokszor belekeveredő Frenreisz Károly, a Kabos Gyulát felidéző Both Miklós és természetesen az erős 8-asok lovagja: Caramel. Mindannyian elmondtak már mindent, amit elmondhattak, szóval kíváncsian várjuk, mi jöhet még ma? Ja, igen, ma kiosztják a legjobb dalszövegnek járó díjat, és Rúzsa Magdit is láthatjuk majd a színpadon.

Szabó Ádámmal kezdjük az estét. Sajnos ma jócskán akadt hamis hang, ami szar dal ide vagy oda, azért Ádámtól szokatlan. A falzettet ma is, ahogy tegnap, ajánlom Mujahid Zolitól megtanulni (tényleg komolyan mondom, elvégre énektanárról beszélünk).

A Mrs. Columbo mozgalmasabbá tette a produkciót: Dorina elhagyta az állványt, a vokalisták is megjelentek, így nekem is élőbbé vált, és jobban is tetszik ez a keleties nóta. Mozgalmasabb lett a kép, mégsem vitték túlzásba. Jól van.

Roma Soul: tessék, íme egy roma banda, akik magyarul is hibátlanul hangsúlyoznak és artikulálnak - üzenném a tegnapiaknak. A zenei változtatások határozottan javítottak a produkción, bár őszintén szólva a mindenhonnan ismert motívumok engem továbbra sem győztek meg. Ja, és most jöttem rá, hogy a ruhák a Titkos kert című kifestőkönyvből vannak!

A Jazzy rádió akár óránként lejátszhatná a Peet Project hangulatos, egyébként profi dalát. Itt vannak ezek a képernyőbarát, jóképű srácok, mosolyognak, szép a foguk, minden a helyén, csak éppen az a plusz hiányzik, az egyéniség, a karakter, az a valami, amitől emlékeznék a dalra.

Bármennyire is elismerem a Kállay Saunders Band profizmusát, és András énektudását, ez a dal akkor is egy nagy semmi. A verze szinte hallhatatlan, a refrén elcsépelt, a vokál unalmas, és mindezt tűpontosan és kristálytisztán adják elő. Én értem, hogy a Running magasra tette a mércét, de azért meg lehetne ugrani, srácok.

Zävodi & Berkes Olivér dala a mai estén a kedvencemmé lépett elő. A zongorázás mellett érdemes a vokálra is figyelni, hiszen azt is Závodi Marcell énekli egy jó kis énekeffekttel fűszerezve, élőben. Jó ötlet! Az égő zongorát kissé fájón túlzónak érzem, de alapvetően ez egy nagyon klassz nóta, az éneklés abszolút rendben van, sokkal energikusabb, és még a nehéz részeknél is minden jól sikerült! Döntőbe velük!

A Leander Kills zenéjével -amellett, hogy abszolút elismerem, és jónak tartom- nekem csak az a problémám, hogy a popzenészek, ideértve a zsűrit is, ezt metálzenének tartják, holott nem az. Popzene, metálos elemekkel, esetleg. És igen, egy jó énekhanggal, egy markáns frontemberrel még egy alapvetően nyálasnak mondható balladából is hihetetlenül jó dolgokat lehet kihozni - ez történt most is. Remek volt ez, Leander. (Colin Farrell mellett pedig itt volt az Astillero zongoristája, Julián Peralta is.)

Tóth Gabi esetében csak azért remélem, hogy továbbjut a döntőbe, hogy láthassam a produkciót élőben is, hátha akkor többet tudok vele majd kezdeni. Észrevettük, hogy változott a szöveg a közepén? „Adjatok egy madarat, elrepítem magamat." Nem tudom, mi történt a jó öreg kanállal, de hát ez van.

Benjinek, szegénynek, így a végére már nem sok learatható babér maradt. Én konkrétan úgy örültem az első 3 továbbjutónak (mert nagyjából így képzeltem én is ezt a mai mezőnyt), hogy róla sajnos el is feledkeztem. Ez valójában a dal után sem alakult másképp. Benji és az ő amúgy átlagon felüli hangja egy nagyon átlag alatti dalt kapott sajnos. A hangszerelési változtatások után nekem jobban tetszett azért, a zsűrinek nem, hát ez van, a szar meg a vár esete, ugye. Both Miki rendkívül diplomatikus ma este, hozzáteszem, az adásban elhangzó minden szavával abszolút egyetértek.

Extraként láthatunk a nézői szavazás ideje alatt egy kis Rúzsa Magdit, hát szerintem ezt a dalt Both Miki max 5 ponttal jutalmazná - semmivel nem lógott ki a mezőnyből. Kiosztják közben a legjobb dalszövegnek járó díjat is, ezt a Leander Kills kapja, nos, szerintem is rendben van ez így.

A nézők érthetetlen módon a Kállay Saunders Bandet látnák szívesen a döntőben, hát legyen meg az akaratuk. A mai továbbjutók tehát: Tóth Gabi, Leander Kills, Zävodi és Berkes Olivér, no meg a KSB. Következik a döntő - végre -, és aztán már csak a következő X-Faktort kell várnunk. Jajj...

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás