Kinyílt a pofonzsák - Magabiztosan győzött a Szombathelyi KKA

2017.02.13. - 00:10 | Antal Ádám - Fotó: szombathelyikezilabda.hu

Kinyílt a pofonzsák - Magabiztosan győzött a Szombathelyi KKA

Megkezdte hosszú és remélhetőleg sikeres tavaszi menetelését a Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA, mely egy edzőmérkőzéssé silányult összecsapáson feltörölte a pályát az egyébként becsülettel küzdő Marcalival. Füzesi Ferenc tanítványai számára kőbe vésett írás, hogy fel kell kapaszkodni az első osztályba, épp ezért minden mérkőzés sorsdöntő a szombathelyi kézilabdacsapat számára.

A téli pihenő alatt gyökeres és számottevő változások garmadája zajlott a feljutásra is esélyes csapatnál, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy jövőre egy osztállyal magasabb szinten versenyezhet az SZKKA. A pénzcsapokat bátran megnyitó vezetőség számára létkérdés, hogy az erőfeszítéseknek legyen is gyakorlati eredménye, ezért a lányok számára minden mérkőzés élet-halál harc.

Schneider Éva személyében a belső posztokra egy támadásban igencsak jártas lövésszel izmosodott a gárda, de a Vácról érkezett beálló, Takács Bianka is húzónévnek számít ezen a szinten. Egyik igazolás sem nyeretlen kétéves a sportágban, és bizony elvárás tőlük, hogy a korábban remekül összerázott együttest magasabb dimenzióba emeljék. 

A Marcalival szembeni csörtéről nem feltétlenül a szezon legnagyobb kihívását vártuk, noha óriásit téved az, aki csak úgy papírra akarja írni a végeredményt. Ebben az osztályban ugyanis megtörtént már minden és az ellenkezője is, noha komoly téteket nem volt érdemes rakni a Marcali esetleges pontszerzésére.

Füzesi Ferenc újdonsült szakvezető debütáló tétmeccsén nem forgatta fel túlzottan az ősszel megszokott csapatát, bár helyzetét nehezítette, hogy Mórocz Alexandra betegség, míg Szecsődi Vivien apró sérülés miatt kényszerpihenőre szorult. Ott volt viszont a kezdők között az a Pukler Glória-Virág Noémi kettősfogat, akik egy az egybeni játékukkal és főként átlövéseikkel gyakran állították ősszel megoldhatatlan feladat elé az ellenfeleiket.

A mérkőzés ennek megfelelően zajlott, és a szombathelyi csapat TGV módjára átrobogott ellenfelén. Nem kellett ahhoz Nobel-díjas matematikusnak lenni, hogy rájöjjön a szemlélődő, a mérkőzés negyedénél már csak egy csapat volt a pályán. A különbség egyre nőtt, nem pusztán csak tempóban, hanem játékban is felülmúlta ellenfelét az SZKKA. A második félidőben már a cserék is játéklehetőséget kaptak, a különbség azonban csak nem akart változni: fölényes, 36:19-es győzelmet aratott a feljutásra aspiráló szombathelyi csapat.

Marcali VSZSE - Kozma-Szerszám Szombathelyi KKA NB1/B felnőtt 19:36 (8:20)

Futaki, Mayer 8/3, Virág 5, Pukler 6, Schneider 5/3, Szendrei 1, Gaylhoffer 1
Csere: Tömő, Szovák (kapus) Csépke 1, Győrffy 2, Takács 3, Csire, Cser 2, Pődör 2.

Új hozzászólás