Egy ugróköteles kalandor - Bánhegyi Kata volt a Kalandor-Kör vendége

Képgaléria megtekintése2017.02.14. - 18:00 | Büki László 'Harlequin'

Egy ugróköteles kalandor - Bánhegyi Kata volt a Kalandor-Kör vendége

Február 13-án Bánhegyi Kata kötélugró osztotta meg utazási élményeit a "kalandorok szentélyében", a Cafe Freiben.

Hatalmas érdeklődés mellett telt a Spanyolországból nemrég hazatért világhírű kötélugró életpályáját útiélményekkel fűszerező előadása a Cafe Freiben. Egészen gyermekkortól peregtek a képek, hiszen már hatévesen - testvérével Adriennel együtt - elvarázsolta az atlétika, a kötélugrás. Édesapjuk, Bánhegyi Attila kezdte el e sportág népszerűsítését Szombathelyen, melyből hamarosan belföldi, kicsit később pedig nemzetközi sikerek kerekedtek. 

Világszerte turnézott több mint egy évtizeden keresztül a leghíresebb cirkusz, a kanadai Cirque du Soleil társulatával, akikkel eljutott többek közt Új-Zélandra, Ausztráliába, Brazíliába, Vietnámba és Thaiföldre is. A fellépések közt mindig szakított időt az adott ország kultúrájának és természeti kincseinek megismerésére, így a fotókon keresztül láthatta a kávézó közönsége Katát tradicionális maori harci tánc (haka) közben, vagy épp a riói karneválon szambatáncosnak öltözve torkaszakadtából énekelni (mint megtudtuk, Kata önerőből kiválóan megtanult portugálul).

A táncos lét hozta magával a társulattal való "összezártságot", s ezzel együtt elkerülhetetlenül is a párkapcsolat kialakulását. Így történt, hogy egy társulatbeli brazil táncossal "összeházasodott", ám a távolság nem kedvezett a kapcsolatnak. 

Hogy visszamenne -e a cirkusz világába? Mára kétszer is meggondolná. Hiányzik neki, de a továbbiakban inkább saját ötletét szeretné megvalósítani testvérével, Adriennel. Egy fitneszprogramon dolgoznak, hamarosan részt vesznek egy fitnesz expón, valamint a közös fellépések szervezése is terveik között szerepel.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás