Hangsúly a gépészképzésen - Szombathely az Utazás Kiállításon

2017.02.21. - 11:00 | vaskarika.hu

Hangsúly a gépészképzésen - Szombathely az Utazás Kiállításon

Szombathely önálló standdal és Vas megyei attrakcióként is megmutatja magát a 2017-es Utazás Kiállításon az 'A' Pavilon 308/B standján. Március 2-5. között egy 35 m2-es kiállítóhelyen jelenik meg a város a budapesti Hungexpon.

Tavaly a Szent Márton Emlékév adott új színfoltot a szombathelyi pavilonnak, az idén a gépészképzés lesz a hangsúlyos elem a hagyományos turisztikai kínálat mellett. A stand mottója („Szombathely: múlt és jövő") és arculata a tradíció és az innováció együttmozgására épít: a város 2000 éves hagyományai és a legmodernebb technológia találkozása jelenik majd meg a „Szombathely" márkanév alatt.

A látvány is erre a dinamikára fókuszál: a (tavalyi standhoz készíttetett és most újrahasznosuló!) stilizált római oszlopok modern hatású vitrinekbe bújnak - mintha múzeumi tárggyá nemesednének. Mindeközben a pultokon a legújabb kínálat lesz megismerhető és elérhető.


A turisztikai attrakciók közül a szombathelyi megjelenés során nagy hangsúlyt kap a XVIII. Savaria Történelmi Karnevál, amely az idén válik NAGYkorúvá. A Karnevál propagálásába a Savaria Legió tagjai is besegítenek: a legforgalmasabbnak számító szombati napon 7 római katona is Budapesten „szolgál" majd.

A kiállítóhelyen a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. (ezen belül a Tourinform iroda) munkatársai várják az érdeklődőket: erre az alkalomra összeállított kedvezményes csomagajánlatokkal, éves rendezvénynaptárral és a TDM-partnerek kínálataival.


Szombathely ezen kívül a Vas megyét bemutató turisztikai standon is jelen lesz majd a kiállításon. Itt a Vas Megyei Turizmus Szövetség kínálja majd további attrakcióit: Bük, Celldömölk, Sárvár, Szentgotthárd és a Vasi Hegyhát látványosságait.

A 2017-es Utazás kiállítás külföldi díszvendége Oroszország, belföldi díszvendég az Európai Ifjúsági Olimpiának otthont adó Győr, kulturális díszvendég pedig Pannonhalma lesz. Kiemelt téma az aktív turizmus, és újdonságként Y generációs kedvezmények (kuponok és akciók) is csábítják a fiatalabb látogatókat.

Ugyanekkor rendezik meg a Vásárvárosban a Bringa-expot, ahol szintén megjelenik Szombathely. A Tour de Hongrie 2017-es futama ugyanis ebben az évben is szombathelyi prológgal indul, így a város ismét rangos helyen szerepel a legnagyobb hazai kerékpáros ünnep promóciójában. Az Utazás kiállítás szakmai napja március 2., csütörtök.

Új hozzászólás