AZK Farsang: Maszkura és a Tücsökraj, Pluto és Eticatt a Pinceklubban

Képgaléria megtekintése2017.02.19. - 00:10 | Lutor Katalin

AZK Farsang: Maszkura és a Tücsökraj, Pluto és Eticatt a Pinceklubban

Február 17-én a fánk helyett inkább a hajakra és a ruhákra került szalag a sárvári Alternatív Zenei Klub farsangi buliján. Ezen esten debütált elsőként az Eticatt zenekar, majd a Pluto, végül a Maszkura és a Tücsökraj már jól ismert szövegei töltötték be a pincehelyiséget.

Pénteken debütált az elsőként színpadra lépő Eticatt zenekar, melynek tagjai már több formációban álltak a pinceszínpad reflektorfényében, néhány éve minden farsangon részt vesznek az épp adott felállással, zenekarral. A csapat néhány hónapja alakult, de a hihetetlen tettvágynak és tehetségnek köszönhetően már több saját számmal és nagyszerű feldolgozásokkal álltak az ismerős arcok elé. Az alapvetően „estikornélos" letargia mellé kaptunk egy jó „vadfruttikos" ordítást, aztán Elvis is újra élt a Little less conversation erejéig. A srácokról még fogunk hallani a közeljövőben, ugyanis rövid távú terveik között szerepel egy EP elkészítése is.

A sikeres debütálást követően a Pluto és a Maszkura már jól ismert szövegeire zötyöghette le mindenki otthon kreált jelmezét. Úgy gondolom, az alternatív zenekaroknál nem csak a zenei hangzás, de a dalszöveg is elsődlegesen meghatározó, hiszen itt egyik esetben sem klisés popnótákról van szó, hanem nagyon frappánsan felépített motívumokról, metaforákról. A Pluto nagyszerűen hozza a szövegközpontúságot és táncolható dalokat játszanak, melyben lazán vegyítik a rockabilly-s lüktetésű beatzenét és a kétezres évek gitárpopos megoldásait.

A Maszkura és a Tücsökrajt sem kell félteni, ha a szövegvilág egyedi megteremtéséről van szó. A formás cilinder alatt varázslatos dalszövegek bújnak, s karimája alól nagyszerű dallamok hullámzanak kifele, akárcsak a tangóharmonika légszekrénye. A dallam- és szövegvilág mellett a külső sem volt utolsó, mégiscsak egy farsangi buliról van szó, így a zenekarok is jól illeszkedtek ehhez, közülük is többen jelmezben vegyültek a táncoló hercegnők és szalonnás tojások közé. Így lehetett egy éjszakára mindenki egy kicsit más, egy kicsit a maszk ura.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás