A káposzta toros, a csütörtök torkos - Torkoskodás az disznónak javából Bükön

Képgaléria megtekintése2017.02.24. - 00:35 | Büki László 'Harlequin'

A káposzta toros, a csütörtök torkos - Torkoskodás az disznónak javából Bükön

"Dezsőnek meg kell halnia" - ismerősek Pelikán József szavai a Tanú című filmből, amikor elhatározza, hogy titokban levágja kedvenc disznaját, Dezsőt? Február 23-án Bükön is beteljesedett a sors, igaz nem titokban és nem egy disznóé. Torkos csütörtökön dicső eleink szokását felelevenítő és a hagyományt megtartó disznóölésre került sor, immár hatodszor a Koczán-háznál.

HIRDETÉS

A művelődési központ által öt éve életre hívott gasztroeseményen sokan szorgoskodtak, hogy kellő szakértelemmel feldolgozzanak két disznót, és több mint 100 adagnyi, jeggyel megváltott kóstolót szervírozzanak a nap során.

Hurka, toros káposzta, tepertő, s mindenféle húsok rotyogtak a kondérokban, s a délután derekára el is készültek az étkek. Az ünnepélyes megnyitón a hagyományok "főkolomposa", Tóth Tamás igazgató ölelte keblére a kóstolóra megjelent kompániát szavaival, s kívánt jóétvágyat e jeles alkalomra.

Míg a város apraja-nagyja az ínycsiklandó illatokkal és a jeggyel megváltott étkekkel foglalatoskodott, addig a Boglya zenekar húzta a talpalávalót a gencsapáti Ispiláng Néptáncegyüttes közreműködése mellett, majd ezt követően Velladics Gábor zenész étvágy- és kóstolójegy vásárlást fokozó dallamokkal körítette a rendezvényt.

 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás