Depresszió: Új dal és klip, turné, aranylemezek, változás a zenekarban

2017.02.27. - 00:15 | vaskarika.hu

Depresszió: Új dal és klip, turné, aranylemezek, változás a zenekarban

Mozgalmasan telnek a Depresszió napjai. Az év elején különváltak a sampleres Pálffy „SODA” Miklós és a zenekar útjai, amiről az alábbiakat nyilatkozták.

„Hét év közös munka után szakmailag eltávolodtunk egymástól SODA-val, ezért arra a döntésre jutottunk, hogy visszatérünk a négytagú formációhoz. Úgy érezzük, hogy a jelenlegi terveinket ebben a felállásban tudjuk a legjobban megvalósítani"

A folytatásra nem kellett sokat várni. Az ősszel megjelenő nagylemez előzeteseként megérkezett A kés hegye című dal és a hozzá készült videoklip.



„A húzós alapokhoz egy karakteres, friss dallamvilág társul. Jól mutatja, hogy milyen irányba tartunk az új lemezzel. A dalszöveg arra mutat rá, hogy az emberek közönyössége számos hétköznapi és globális probléma kialakulásában, vagy súlyosbodásában szerepet játszik. A videoklip történetének megírásakor szándékosan eltértünk a szöveg tartalmától, mégis sikerült összhangot teremtenünk a kettő között. A történeti szálban színészkednünk kellett. Az év leghidegebb éjszakáján, a szabadban forgattunk, ami nem volt könnyű feladat, de megérte, mert a Pixel Film profizmusának köszönhetően egy újabb remek klipet mutathatunk be."

A megjelenéshez turné is kapcsolódik, ami március 3-án indul Gödöllőn. Ezt követően Sopronban, Gyöngyösön, Jánosházán, Nyíregyházán, Kazincbarcikán, Szentesen, Székesfehérváron, Dunaszerdahelyen, Kaposváron és Keszthelyen mutatja be a régi-új felállású zenekar a friss műsorát, valamint A kés hegyét. Az országjárás legnagyobb koncertjére május 13-án kerül sor a budapesti Barba Negra Trackben.

Facebook esemény: www.facebook.com/events/1869895456579574/

A koncertsorozat vendége a Kies lesz, különleges vendégként pedig a Rómeó Vérzik is csatlakozik majd hozzájuk 4 állomás erejéig.

További hír a Depresszióval kapcsolatban, hogy A folyamat zajlik... után, a napokban Az ébredés útján, valamint a Vízválasztó című albumok is aranylemez státuszt értek el.

Új hozzászólás