Farsangtemetés és bolondesküvő is lesz a kőszegi farsangfarkán (febr. 28.)

2017.02.27. - 13:00 | vaskarika.hu

Farsangtemetés és bolondesküvő is lesz a kőszegi farsangfarkán (febr. 28.)

Helyszín: Kőszeg

Dátum: 2017.02.28.

Kőszegen immár több mint 15 éve zajlanak a farsangzárás eseményei szervezett formában. A farsang utolsó napján, február 28-án kicsik és nagyok bolondoznak egy jót a böjt előtt.

Húshagyó Kedd napján először Kőszeg vendéglősein, boltosain vehetik észre a látogatók, hogy különleges nap van. A Fő tér és a belváros üzleteiben dolgozó személyzet jelmezben végzi munkáját, adott esetben az üzlet is némileg profilt váltva fogadja a látogatókat. 10 óra előtt aztán megérkeznek az óvodások, és iskolások is a Fő térre, ahol rögtönzött utcabál keretében mutatják be jelmezeiket. Idén 10.00-kor Réparetekmogyoró Társulat interaktív gyerekműsora szórakoztatja a kicsiket.

Délidőben is javasolják valamely „átminősült" egységben az étkezést, majd 15 órakor indul a Farsangtemetés. A vidám-szomorú temetési menet végigmasírozik a belvároson, és visszatérve a Fő térre, ahol a Bozsoki Kökörcsin Színjátszó Kör előadásában megnézhetnek egy vidám Bőgő temetést. Ezután utcabál veszi kezdetét a Kvarc zenekarral. 17 órakor lesz az eredményhirdetése a jelmezversenynek.


FELHÍVÁS

A Művelődési Központ felhívja Kőszeg polgárait, hogy a nemes civil kezdeményezést folytassák és zenével, tánccal, mulatsággal búcsúztassák a FARSANGOT!

Február 28-án, FARSANG FARKÁN, kérik az üzleteket, vendéglátóhelyeket, munkahelyeket, hogy jelmezben dolgozzanak, ezáltal is hozzájárulva a jó hangulathoz. Kérik a polgárokat, hogy díszítsék házaikat, lakókörnyezetüket és a maguk módján tegyék emlékezetessé e napot.


Az alábbi rendezvényeket tervezik a Fő téren:

9.45 gyermekcsoportok részére jelmezes felvonulás

(ajándékot csak jelmezesek kaphatnak!)

10.00 Réparetekmogyoró Társulat interaktív gyerekműsora

15.00-18.00 UTCABÁL

zene: KVARC (Kenyeres Gabi & Tomsa)

közben: 15.00-tól felvonulás, farsangtemetés, bolondesküvő és jelmezverseny

Bőgő temetés - Bozsoki Kökörcsin Színjátszó Kör

17.00 eredményhirdetés

Napközben végiglátogatják a LEGMÓKÁSABB MUNKAHELY kategóriára jelentkezőket, melyet este díjazzák is!

Korábbi beszámolónk:

Télűző maskarások - Farsangfarka 2015 Kőszegen

2015.02.17. - 20:45 | Büki László 'Harlequin'

Télűző maskarások - Farsangfarka 2015 Kőszegen

Kőszegen, február 17-én 15 órakor indult a Farsangtemetés. A vidám-szomorú temetési menet végigmasírozott a belvároson, majd a Fő térre visszatérve fergeteges utcabál vette kezdetét.

Új hozzászólás