Téltemető maskarások farsangi felvonulása Bükön

Képgaléria megtekintése2017.03.01. - 01:00 | Büki László 'Harlequin'

Téltemető maskarások farsangi felvonulása Bükön

Mi az, amit hat Chaplin a botjával elpiszkál, négy pingvin kitipeg, Döbrögiék pedig háromszor verik el? Úgy ám, a tél! Februárnak 28. napján a Bük utcáin vonuló vidám farsangi menet fityiszt mutatott a télnek. Az ötletes jelmezesek díja friss farsangi fánk, tea vagy forralt bor és egy jó hangulatú délután volt.

HIRDETÉS

Bükön már hagyomány a farsangi időszakot lezáró jelmezes felvonulás. Február 28-án megszokott helyszínen, a szolgáltatóház melletti körforgalomnál gyülekeztek a jelmezbe, maskarába öltözött, álarcot viselő farsangolók, hogy elbúcsúztassák a telet. 16.00 órától indult a maskarás menet, s vonult végig Bük főutcáján az Átrium Rendezvénytérig.

Az Átriumban kisebb közönség várta a vállalkozó szellemű maskarásokat. A műsort idén Tóth Tamás, a művelődési központ igazgatója vezette, mosolyfakasztó konferálása során minden maskarás rövid ismertetőt adott jelmezéről, majd bemutatta azt a teret körbeálló közönségnek és a zsűrinek. Elismerő tapsok, bekiabálások kísérték az egyéni és csoportos produkciókat. A jelmezbemutatón a maskarához passzoló zene dukált, melyet DJ Szúnyog prezentált a pult mögül.

A háromtagú zsűri - Spilenberg Andrea, Néveriné Szemenyei Edit és Hetényi-Holpert Mónika - a gyermek egyéni és csoportos, valamint a felnőtt csoportos jelmezeket díjazta és adott át emléklapot és ajándékcsomagot.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás