Tobzódj a tavaszban! - Ilyen a csáfordi tőziketenger

Képgaléria megtekintése2017.03.06. - 10:30 | Büki László 'Harlequin'

Tobzódj a tavaszban! - Ilyen a csáfordi tőziketenger

Március 4-én a tavaszi napsütés rengeteg embert csábított a csáfordjánosfai Tőzike Tanösvényhez, mely teljes pompájában virított. Összefüggő virágtakaró várta a látogatókat, akiket nemcsak az erdő fehér aljnövényzetének látványa fogadott, hanem a tőzikés végén a kéklő ligeti csillagvirágba is "belefuthattak". Az ártéri erdőben - ez eddigi évekkel ellentétben - szinte nyoma sem volt a víznek. Ha igazi telet búcsúztató feelinget szeretnénk, még 10-15 napi érdemes ellátogatnunk Csáfordjánosfára, ahol szemet gyönyörködtető pompájával vár az ébredő erdő.

HIRDETÉS

Megközelíthetőség:

Szombathelyről a 86-os úton kell menni Csorna fele, majd Vasegerszeg után mintegy 500 méter megtételével kell balra fordulni Nagygeresd irányába, majd onnan jobbra, Csáfordjánosfára. A településen már tábla jelzi a Tőzike Tanösvényt, és a falutábla után néhány száz méterre, jobbra vezet egy fákkal szegélyezett földút a "tőzikeligethez". Az aszfaltút szélén lehet autóval parkolni.

Az erdő felé tartva hangulatos hidacskákon lehet átkelni a Répcén. Egy vízimalom romjai árválkodnak egyik mellett, a régmúlt emlékeként, amikor a Vas megyei patakokon malmok sora őrölte a környéken termelt búzát.

Négy hídon áthaladva jutunk ki egy rétre, melyen egyenes átvágva (kis csapás jelzi az utat, a rét közepén álló magányos fa mellett kb. 20m-rel vezet az ösvény) érünk a szemközti erdő "tőzikésébe".


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás