Táncünnep a Nádasdy-várban – 10 éves jubileumát ünnepelte a Stop & Go Táncklub

Képgaléria megtekintése2009.09.21. - 00:05 | Makrai Tamás

Táncünnep a Nádasdy-várban – 10 éves jubileumát ünnepelte a Stop & Go Táncklub

Szeptember 19-én, szombaton tartotta a sárvári Stop & Go Táncklub 10 éves jubileumát a Nádasdy- vár kamaratermében. A táncbemutatókkal és táncházzal színesített eseményen rendezték meg az I. Sárvár Open táncversenyt, melynek nyertese a Szabó András - Szabó Andrásné páros lett.

Az ünnepi köszöntők után a táncklub tagjai emléktánccal emlékeztek meg azokról a tagokról, akik már sajnos nem lehetnek közöttük. A táncklub alapító tagja többek közt a megyeszerte ismert táncpedagógus, Szatucsek Klára, aki távollétében levélben köszönte meg a klubtagokkal való együttműködést.

A nyitótánc joga a helyi illetőségű csapaté volt. Keringő és körtánc szerepelt repertoárjukban, majd átadtak a teret a hódmezővásárhelyi versenytáncospárnak. A lendületes ritmusok sorát a Rhythm Squad breakdance bemutatója követte. Az underground dance cocktail után a táncfolyamot az ostffyasszonyfai és uraiújfalui tánccsoport előadása terelte vissza a standard táncok világába.


A délutáni táncbemutatók sorát a Szegedi Művészeti Iskola Savaria Kihelyezett Tagozatának flamenco és show-elemekkel tarkított produkciója zárta, míg a szombathelyi ISIS Táncklub egy rögtönzött meglepetés-előadással kedveskedett a házigazdáknak.

Idén első alkalommal rendezték meg a Sárvár Open elnevezésű táncversenyt. 11 pár mérte össze tudását, mialatt az angolkeringő, a tangó, a cha-cha-cha és a jive ritmusaira forogtak a táncparketten. Az első helyért járó díjat Szabó András és partnere Szabó Andrásné emelhette a magasba. A táncverseny és a jubileumi torta megszegése után a LOBO Latino zenélt a kifulladásig tartó bálon.


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás