Kultúra a kávé mellé - A Cafe Frei márciusi programjai

2017.03.11. - 12:30 | vaskarika.hu

Kultúra a kávé mellé - A Cafe Frei márciusi programjai

Helyszín: Szombathely, Cafe Frei

Dátum: 2017.03.16 - 27.

Zene a világ körül FranciaHármassal, Sinkó Adrienn könyvbemutatója, a Föld órája valamint beszélgetőest Lehőcz Zsuzsával - márciusban is várja az érdeklődőket a Cafe Frei.

Március 16. (csütörtök)

20.00 

Zene a Világ körül

FranciaHármas - Piaf nyomában

Kávékedvelő zenészek találkozása zenekedvelő kávézókkal a Cafe Frei Szombathelyben

Új zene programunkkal arra teszünk kísérletet, hogy a zene és a kávé világát közelítsük egymáshoz, illetve a közönség a fellépőket is ismerhesse meg, ne csak zenéjüket. Ennek érdekében kávékonyháinkhoz származásban, zenei stílusban vagy bármi másban kötődő zenészeket, zenekarokat, alkalmi formációkat látunk vendégül kávéházunk színpadán. Amikor a hangszerek pihennek, vendégeinket a kávéhoz való viszonyukról, kávés élményeikről is faggatja az est házigazdája: Pálfi András.

Márciusi vendégünk: FranciaHármas

Az esten Edith Piaf és más francia előadók dalai szólalnak meg - nem klasszikus harmonika kíséretében. Gitár és zongora teszi teljessé az énekhangot, kicsit modernebb világba kalauzolva a hallgatót.

A zenekar tagjai:

Horváth Meggie - ének.
Sversits Tamás - zongora,
Domby Bertalan - gitár


Március 20. (hétfő)

19.00


Könyvbemutató

Sinkó Adrienn: Arcok és keresztek - könyvbemutató


Magamról

A mindennapokban találkozhatnak velem Szombathelyen gyógypedagógusként, a Gyermekpszichiátriai Gondozóban; Kőszegen az óvodába siető anyukák között, Sorkifaludon péntek esténként, a Csendbontó Társulat próbáin.

Az írás gyermekkorom óta hobbim. Az elmúlt három évben kezdtem publikálni verseket és prózákat a Kis Lant folyóiratban, és irodalmi megmérettetéseken részt venni. 2016-ban Budapesten, az Aquincumi Költőversenyen arannyal ékesített babérkoszorúval díjaztak. Színpadi műveket a Csendbontó Társulatnak írok, melynek amatőr színjátszóként is tagja vagyok.
Az „Arcok és keresztek" az első könyvem, melynek anyagát az elmúlt években összegyűlt írásaimból válogattam.

Az illusztrációkat Szelle Ágnes készítette, a borító-grafika Incédi Krisztián munkája. A nyomdai kivitelezésért hálás köszönet Varga Norbertnek és a Projekt Nyomdának.

Ajánlásom a könyvhöz

A könyvemben szereplő sorsok hétköznapi keresztek. Nem szólnak róluk híradások. Lehet, hogy a Tiéd is köztük van, vagy éppen felismered bennük a szomszédét. Egyik-másik semmiségnek tűnhet a többihez képest; de hidd el: viselőjének az is ugyanolyan küzdelmet jelent. Máshogy fogjuk fel és vesszük vállunkra ugyanazt a terhet. Sőt: mást-mást érzünk tehernek. A közös bennünk, hogy mindannyian cipelünk valamit. És ne áltassuk magunk: mi is a keresztje vagyunk (voltunk vagy leszünk) valakinek. Olvasd szeretettel - versben és prózában is!

Turbuly Lilla (író, költő, kritikus) ajánlása

„Nagyon szép, egységes anyag ez. Kirajzolódik belőle egy jól felismerhető alkotói arckép, saját hang, életszemlélet, világlátás. Érződik mögötte az az életanyag is, amit - talán a munkája kapcsán - látott, tapasztalt, és főleg az érzékenység, empátia, amivel ezt az irodalmivá tett alapanyagot kezeli..."

A szerzővel beszélget Pintér Ernő. Hegedűn közreműködik Palatin Krisztina.
A közönség értesülhet az írások keletkezésének hátteréről valamint részletek hangzanak el a könyvből. A könyv a helyszínen megvásárolható, dedikáltatható.Március 25. (szombat)

20.30

Föld Órája a Cafe Freiben

Tudod-e, hogy egy indián közmondás szerint "A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön"?

Kapcsolódj LE velünk 2017-ben is a Föld Óráján! Közösségi élmény környezetünkért! KIkapcsolódásként pedig gyertyafény és Kiss Gábor „Gabesz" és Paukovics Gergely gitárjátéka és éneke kíséri az estet. A műsorban pop, blues, rock, régi és új dalok szerepelnek. A teljesség igénye nélkül: Sting, Clapton, Jason Mraz, Gnarls Barkley, Roy és Ádám, Ray Charles....


Március 27. (hétfő)

18.00
 

Az élet NŐI és FÉRFI dolgai

Beszélgetés kultúráról és az életről - kulturáltan

Havonta ismétlődő programunkban Bálint Éva és Szabó Tibor színművészek a Cafe Frei Szombathely színpadán házaspárokat látnak vendégül. Bálint Éva az élet női, Szabó Tibor pedig férfi dolgairól és kultúráról beszélget meghívott vendégeikkel.

Bálint Éva vendége: Lehőcz Zsuzsa

Lehőcz Zsuzsa friss kolozsvári színész diplomával érkezett a szombathelyi Mesebolt Bábszínház társulatába. Az elmúlt 6 évben sok mindenbe belekóstolt a bábjátéktól a bohócdoktorságig, a nyári színháztól a hangszeres zenén keresztül a filmig és az egyéni alkotómunkáig.

Új hozzászólás