A múlt szétesik pixelekre - Vad Fruttik fénystoppolás a moziaulában

Képgaléria megtekintése2017.03.12. - 13:00 | vaskarika.hu - Fotók: Varga András

A múlt szétesik pixelekre - Vad Fruttik fénystoppolás a moziaulában

A hazai alternatív rock zászlóshajója, a Vad Fruttik egy év elteltével ismét megtöltötte szombaton a moziaulát. A koncert a két évvel ezelőtt megjelent Tudom milyen album köré épült, amiről a nyitó, Utolsó adás kivételével minden dal elhangzott.

HIRDETÉS

"A 'Tudom milyen' albumunk a rendszer tehetetlenségéről szól az én olvasatomban. Magunk vagyunk a kijelzőn a képhiba, nem úgy működünk, ahogy elvárnák tőlünk, ahogy megterveztek minket. Jobb esetben már nem érezzük azt, hogy velünk van baj. Rosszabb esetben, elfojtjuk, titkoljuk azt, amiről úgy érezzük, hogy a gyengeség jele; vagy azt kérdezgetjük magunktól, hogy miért nem vagyunk elég jók? Jó esetben ráérzünk arra, hogy az a társadalmi struktúra amiben létezni kényszerülünk, nem gondoskodik mindenkiről, és rálátunk : az a problémás, amiben élünk, nem pedig mi - bármennyire is el akarják velünk hitetni az ellenkezőjét. Ebben a pár mondatban képzelem el az összes dalt - a hiba amit el akarunk/akarnak titkolni" - mondta, akiről idén Bunkerrajzoló címmel interjúkötet jelent meg.


A szombathelyi közönség jól fogadta az új album dalait, ami mellé kapott jól ismert Fruttik-slágereket is, Béke Presszótól Embergépig. A teljes koncert alatt megvolt a „zene szép, belehalni akarok" érzése. Ráadásként három dallal respektálta a közönség lendületét a zenekar: a Repülni roncsokat, a Nem hiszek és a Másodpercek és decibelek című Fruttik-alapvetés dübörgött fel zárszóként. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás