A fotósok teszik a múló pillanatot történelmivé – Sajtófotó-kiállítás a moziban

Képgaléria megtekintése2017.03.15. - 21:00 | Rozán Eszter - Szabó Bence Paszkál, Dart

A fotósok teszik a múló pillanatot történelmivé – Sajtófotó-kiállítás a moziban

Hetedszer nyílt sajtófotó-kiállítás az AGORA - Savaria Filmszínház aulájában. 120 alkotásból választotta ki a zsűri azokat a fotókat, melyek a kiállításon megjelentek, köztük lapunk 3 fotósának képeivel. A város közéleti-, sport- és kulturális eseményeit tekinthetik meg az érdeklődők a színvonalas tárlaton.

HIRDETÉS

Március 15-én, a szabad sajtó napján nyílt meg a VII. Szombathelyi Sajtófotó-kiállítás az AGORA - Savaria Filmszínház aulájában. Dr. Puskás Tivadar, SZMJV polgármestere elmondta, a kiállítás a március 15-i rendezvénysorozat része, nem véletlenül, hiszen ez az ünnep, mely minden magyar számára a legfontosabb ünnepek közé tartozik, a sajtószabadság napja is. A forradalom követelésének 12 pontja a fejlődésről, szabadságról, haladásról és a sajtószabadságról szól. A sajtófotó a sajtó legjelentősebb része.

A fotósok teszik a múló pillanatot történelmivé, a képi ábrázolást örökkévalóvá. Fotósaink előtt a világhírnév felé is nyitott az út, a magyar származású Robert Capa (eredeti nevén Friedman Endre) sokat tett azért, hogy a fotózás, mint művészet a világban is rangot kapjon.

A pályázaton 17 fotós 120 alkotása került elbírálásra, ezekből válogatta ki a zsűri a kiállítás anyagát. Lapunk három fotósának képe is szerepel a tárlaton, Büki László 6, Mándli László 2 és Varga András 2 fotója került a kiválasztottak közé.

Az idei év győztes fotói:

Hornyák Emőke: Pörgő szoknya, Garai Antal: Re-revolúció, Cseh Gábor: Kettő az egy ellen, Unger Tamás: Tűzszelídítő, Czika László: Győztes gyakorlat.

Koczka Tibor alpolgármester Az ördög Pradát visel című nagysikerű filmre hivatkozva arra buzdította a fotósokat és újságírókat, hogy merjenek kiállni az ötleteik mellett, még akkor is, ha a főszerkesztőjüknek első hallásra nem tetszik.

A kiállítás március 31-éig tekinthető meg az AGORA-Savaria Filmszínház aulájában.


Lapunk fotósainak kiállított képei:

Varga András:


Labirintus


Szemtől szembe

Büki László:


És taps! - Ákos 'Még egyszer' turnéja az Emlékműdombon


Performansz-sellő - Gergye Krisztián 'AUKCIÓ' című képző- és táncművészeti előadása a Képtárban


Tűztánc a Múzeumok Éjszakáján


Szerva itt!


Szemtorna és szertorna a Torna Challenge Világkupán


Gyógyír vagy te, sport!

Mándli László:


Delej - Savaria Karnevál


Fátyolfelhő - Savaria Karnevál

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás