Családi nap és huszártoborzó a Vasi Skanzenben

Képgaléria megtekintése2017.03.15. - 19:00 | vaskarika.hu - Fotók: Németh Tamás

Családi nap és huszártoborzó a Vasi Skanzenben

Március 15-én a Vasi Skanzenben gyermekeknek tartottak huszártoborzót, melyen megismerkedhettek a huszártábor életével, emellett lovashuszár-bemutatók, népzenei és táncos programok, huszárvirtus-vetélkedők színesítették a nap programját.

HIRDETÉS

A toborzás kora délután elkezdődött, a feladatokat is megkapták a merész, vállalkozó kedvű fiatalok. A lelkesedés pedig egészen délutánig kitartott, sőt még csak akkor ért a tetőfokára. A Huszárpróbákon pontokat gyűjthettek a Falumúzeum területén felállított 10-15 állomáson, ahol többek közt karddal suhintás, Kossuth-nóta dalolás, célba lövés és dobás, lovaspróba, ruházat- és madárfelismerés is szerepelt. A szerzett pontok jutalma a rendezvény végén a huszárrá avatás volt.

A felavatott kisgyerekek huszárcsákót kaptak, és rövid időn belül máris a csatatéren találták magukat. Fakardokkal, hangos csatakiáltással rohamozták az ellenséget az idősebb tapasztaltabb huszárok vezetésével. Láthatóan számukra ez volt a nap csúcsa. Az időjárás is kedvezett a rendezvénynek, amin a vártnál is többen megjelentek. A család minden tagja jól érezhette magát ezen a jól szervezett, látványos programon, ahol megismerkedhettek a huszártábor életével, láthatták hogyan készültek a csatára, mekkora gondot fordítottak a lovak ápolása, felszerelésére, fegyverek, ágyúk használatára.  

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás