Slamszüzek, slamfiúk és slamlányok! – Savaria Slam Poetry a Pistonsban

Képgaléria megtekintése2017.03.16. - 00:30 | Lutor Katalin - Fotók: Németh Tamás

Slamszüzek, slamfiúk és slamlányok! – Savaria Slam Poetry a Pistonsban

A márciusi hónap sem maradhatott ki, ha slam poetryről van szó. A Pistons Pub színpada ismét egész éjszakán át hangos volt a kultúrszomjas fiataloktól, akik egyre nyitottabban és egyre összefonódottabban ringnak a slamek tengerén.

HIRDETÉS

Újrajátszunk minden hónapban. A március sem volt kivétel a Savaria Slam Poetry életében. Kitűztük a dátumot, feldobtunk egy témát, elhagytuk az állunk és győztest avattunk. Az újrajátszások témaestjén sem törte meg semmi az estek ütemét - talán néhány döbbent csend, kedvesen pattogó csettintések és az érezhetően kiéleződött férfi-női pólusok. Lehet, hogy valami mindig ugyanaz az éjszaka folyamán, de a katarzis valahogy mindig más. A Pistons Pub sok-sok fala között minden hónapban jó játszani újra és újra; slam-szüzet avatni, mert miért ne, egyszálgitározni, mert miért ne, versenyezni, mert miért ne és meghallgatni, mert szimplán azért van.

Az évad már megszokott sajátossága, hogy az SSP tagok közül mindig más szervezi a havi témaestet. A márciusi est házigazdája Lutor Katalin 'Lexi' volt, kinek meghívott vendége a Slam Poetry Budapest egy ismerős arca, Bokor Krisztián volt. Krisztián - mint kétarcú ember - több költészeti oldalát megmutatta, így először a punchline szétmorzsoló szavait, majd később a lírai együttállást kaphattuk tőle. Az est hangulatát és fényét az Eticatt zenekar basszusgitáros frontembere, Kiss Gábor 'Gabesz', valamint a zenekar másik - ám szólógitáros - frontembere, Paukovics Gergely 'Pogi' emelte, akik a zenés blokkban saját dalokkal és ismertebb körítésekkel hangoltak a versenyre.


A következő hónap szombathelyi estjéig, a Savaria slammerei még feltűnnek néhány helyen. A korábbi fővárosi és vidéki elkülönülés szép lassan elmosódni látszik, ezáltal kezdetét vette egyfajta remek együttműködés a különböző megyeszékhelyek slam poetry csapatai között. A korosztályokat, nemeket érdeklő témák és problémák újra és újra terítékre kerülnek, a márciusi megemlékezésre hangoló est, pedig tematikáját tekintve ezt még erőteljesebben megkövetelte. Tökéletes újrajátszás volt. Áprilisban repeat.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás