Komolyzenéről könnyedén - Bach: Máté passió Horváth Imre tolmácsolásában (márc. 24.)

2017.03.17. - 14:15 | vaskarika.hu

Komolyzenéről könnyedén - Bach: Máté passió Horváth Imre tolmácsolásában (márc. 24.)

Helyszín: Szombathely, Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2017.03.24.

Március 24-én, pénteken 17 órai kezdettel a Berzsenyi Dániel Könyvtárban várják az érdeklődőket Horváth Imre komolyzenei előadására.

HIRDETÉS

A mű szépsége, dallami és motivikus zenei beszéde az utókor számára felbecsülhetetlen kincs. Azt gondolhatnánk, hogy a passió, mint a barokk kor egyik nagy oratóriuma szomorú zene, s nem lehet a mindennapokban közkedvelt.

Mit mond nekünk Bach zenei megemlékezése a föld legjobb emberének utolsó napjairól, haláláról?

Az előadás bemutatja a passió hangjainak zenei történéséből kiolvasható, kihallható, a lelket megindító, megtisztító, megszépítő erejét, örömteli élményét.

 

Az előadás zenei részletek kottáinak kivetítésével, a világhírű előadók videóinak bemutatásával ad lehetőséget egy élményekben gazdag közös zenei együttgondolkodásra.

Közreműködik:
Császár János - hegedű

Várnak minden olyan érdeklődőt, aki az iskolai ének-zene órákon tanulta, hallotta, tanítja, vagy egyszerűen csak szereti hallgatni Bach műveit, és kíváncsi arra, milyen általa még fel nem fedezett szépségeket rejthet magában ez a zenei nyelv, zenei világ.

Korábbi beszámolónk:

Az udvarlás fázisai - Mozart: Kis éji zenéje Horváth Imre tolmácsolásában

2017.02.25. - 16:30 | Lutor Katalin

Az udvarlás fázisai - Mozart: Kis éji zenéje Horváth Imre tolmácsolásában

Komolyzenei előadásra érkeztünk a Berzsenyi Dániel Könyvtárba pénteken, ahol egy vonósnégyes és egy dinamikus előadó várt minket. Kicsit talán olyan volt, mint egy tanóra, ahol megtanultuk, hogy a pusztán instrumentális zenében is van annyi szó, mint amennyi egy költeménybe belefér. Horváth Imre elemzése új kapukat nyitott meg köztünk és Mozart egyik leghíresebb darabja között.

Új hozzászólás