Szombaton Bach szólt mindenhol, mindenkinek Budapesten

2017.03.19. - 13:00 | vaskarika.hu

Szombaton Bach szólt mindenhol, mindenkinek Budapesten

Március 18-án, szombaton rendezték meg a Bach Mindenkinek Fesztivál második napját. Az esős idő ellenére ezrek hallgatták Bach muzsikát aluljárókban, templomokban, a Fővám téri Vásárcsarnokban és a Szent István téren.

HIRDETÉS

A nap a Nagyvásárcsarnokban kezdődött. Az első fellépő Lakatos György Liszt-díjas fagottművész volt, aki a pénteki megnyitó koncerten vette át a Fesztiváldíjat. Majd a fesztivál további 2017-es díjazottjai is felléptek: Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerző zongorajátékát szólóban és a Fesztivál igazgatójával, Kovács Zalán László tubaművésszel, valamint Pintér Kata operaházi oboaművésszel közösen élvezhette a nagyszámú közönség.

A későbbiekben a fesztiválhelyszíneken több százan léptek fel az egészen kicsiktől a kiváló művészekig. A közönség többek között olyan kiváló előadókkal találkozhatott, mint Bábel Klára hárfaművész, Rohmann Ditta csellóművész, a Nemzeti Filharmonikusok kamaraegyüttese, az Operaház művészei, a Zeneakadémia tanárai és hallgatói, a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei.

A fesztivál két újdonsága a kulturális séta és a családi játszóház volt, amely programokat a közönség nagy lelkesedéssel fogadott. A sétán Budapest kulturális értékeivel és a fesztiválprogramokkal ismerkedhettek meg részletesebben a szakadó eső ellenére is szép számban összegyűlt résztvevők. A családi játszóháznak az Aranytíz Kultúrház adott otthont. A folyamatosan teltházas helyszínen egymás után készültek a különböző hangszerek konzerves dobozból, szívószálból... közben pedig Bach matiné és hangszersimogató színesítette a kicsik és nagyok délutánját.

A Bach Mindenkinek programsorozat 2015-ös létrehozása óta hagyomány a közös koráléneklés, ahol a hatalmas összkarhoz mindenki csatlakozhat. Idén a Szolnoki Légierő Zenekar kísérte a mintegy ezer ember részvételével megvalósult programot.

Vasárnap a budapesti programok zárónapján az Állatkertben és a Pesti Ferences Templomban találkozhatnak az érdeklődők a Budapesti Énekes Iskolával, a 30 tagú Jumbo Tuba Együttessel és számos szólistával, kamarazenésszel.

Teljes programkínálat a www.bachmindenkinek.hu oldalon található meg.

Új hozzászólás