Blahalousiana Akusztik szerda este az Agorában (márc. 22.)

2017.03.20. - 12:30 | vaskarika.hu

Blahalousiana Akusztik szerda este az Agorában (márc. 22.)

Helyszín: Szombathely, AGORA MSH

Dátum: 2017.03.22.

A Szerda Esti Akusztik sorozatban a Blahalousiana zenekar énekesnője, Schoblocher Barbara és a gitáros Jancsó Gábor írja és játssza a receptet március 22-én szerda este 8 órától az AGORA-MSH aulájában.

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked legénységéből. A gyönyörű hangú Schoblocher Barbara által vezetett zenekar első single-je, a 'The Wanderer' három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján. A zenekar másfél év alatt több, mint 50 koncerten van túl, fellépett az MR2 'Akusztik' c. műsorában, a VOLT fesztiválon, és szerepelt már többek között a 30y, a Magashegyi Underground, a We Are Rockstars, a Bermuda, a Hangmás, a NEO, az Intim Torna Illegál, a Heaven Street Seven és Akkezdet Phiai társaságában.

 

A Schram Dávid producerelése alatt megjelent első kislemez, a 'Tales of Blahalouisiana' szerepelt a Recorder blog 2013-as kedvencei között, valamint a Lángoló Gitárok válogatásában is. A kislemezről a 'My Baby Wants to Leave this City' is napi rotációba került az MR2-n. 2013 decemberében a Blahalouisiana teltházas koncerten bizonyíthatott a PeCsában a MORCHEEBA előzenekaraként.

A 60-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált, blues-os, country-s elemeket alkalmazó rockzenekar első klipje is megjelent 2013 telén a 'Tonight I'll Dress in Blue' című számhoz, Horváth Viktor rendezésében.


A videó rotációba került a ‘1 Music Channel'-en, kritikai elismerést kapott a Recorder blogon, a Lángoló Gitárokon, valamint bekerült a Phenomenon.hu 2013-as kedvencei közé. A videoklip a középdöntőig jutott az Index 'A Szám 2014' nevű dalversenyében. Egy koncertkritika szerint "az orvosoknak receptre kéne felírni Blahalouisiana hallgatást és koncertre járást."

Új hozzászólás