Arcok és keresztek - Sinkó Adrienn könyvbemutatója a Cafe Freiben

Képgaléria megtekintése2017.03.21. - 01:00 | Németh Tamás - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Arcok és keresztek - Sinkó Adrienn könyvbemutatója a Cafe Freiben

Március 20-án, hétfő este egy izgalmas könyvbemutatóval várta vendégeit a Cafe Frei: Sinkó Adrienn hozta el első könyvét Arcok és keresztek címmel.

HIRDETÉS

Sinkó Adrienn a mindennapokban gyógypedagógusként dolgozik a szombathelyi kórházban, szabadidejében pedig amatőr színész a Csendbontó Társulatban. Elárulta, a csoportnak ő maga is ír színpadi műveket. Az írás már gyermekkora óta hobbi számára. Az elmúlt három évben kezdett publikálni verseket és prózákat a Kis Lant folyóiratban, és irodalmi megmérettetéseken is részt vett. 2016-ban Budapesten, az Aquincumi Költőversenyen arannyal ékesített babérkoszorúval díjazták.

Az „Arcok és keresztek" az első könyve, melynek anyagát az elmúlt években összegyűlt írásaiból válogatta. Elsősorban novellák, amik különböző életkorú, hétköznapi emberekről szólnak, akiknek közös a sorsuk, ha úgy tetszik keresztjük. Nem szólnak róluk híradások. Lehet, hogy a Tiéd is köztük van, vagy éppen felismered bennük a szomszédét. Egyik-másik semmiségnek tűnhet a többihez képest, de viselőjének az is ugyanolyan küzdelmet jelent. Máshogy fogjuk fel és vesszük vállunkra ugyanazt a terhet. Sőt: mást-mást érzünk tehernek. A közös bennünk, hogy mindannyian cipelünk valamit. És ne áltassuk magunk: mi is a keresztje vagyunk (voltunk vagy leszünk) valakinek. A történetek nagy része valóságon alapul, hiszen Adrienn munkája során sok családba nyer betekintést.

A szerzőt Pintér Ernő faggatta a könyvről és írói pályájáról. A közönség értesülhetett az írások keletkezésének hátteréről, valamint részletek hangzottak el a könyvből. Hegedűn közreműködött Palatin Krisztina.  

A könyv illusztrációit Szelle Ágnes készítette, a borító-grafika Incédi Krisztián munkája.

„Nagyon szép, egységes anyag ez. Kirajzolódik belőle egy jól felismerhető alkotói arckép, saját hang, életszemlélet, világlátás. Érződik mögötte az az életanyag is, amit - talán a munkája kapcsán - látott, tapasztalt, és főleg az érzékenység, empátia, amivel ezt az irodalmivá tett alapanyagot kezeli..."
Turbuly Lilla (író, költő, kritikus) ajánlása

A könyvbemutató után a szerző dedikálta a megvásárolt könyveket. A kötetet író-olvasó találkozókon terjesztik elsősorban. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás