Az elveszett óra – Föld Órája a Café Freiben

2017.03.26. - 21:30 | Lutor Katalin

Az elveszett óra – Föld Órája a Café Freiben

"Ó-ra-át-ál-lí-tás. Elvileg többmilliárd forint. Nekünk mínusz egy óra alvásidő." - Ötödik éve rendezik meg a Frei Caféban a Föld Órája eseményt, melynek alapvető célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld jövőjére, hisz "a földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön", így alapvető felelősségünk, hogy vigyázzunk rá.

HIRDETÉS

Ó-ra-át-ál-lí-tás. Elvileg többmilliárd forint. Nekünk mínusz egy óra alvásidő. De plusz egy csodás rendezvény, amin egy picit mi is úgy érezhetjük, hozzáadtunk a Föld életéhez, még akkor is, ha csak ültünk a sötétben, öntöttük magunkba a koffeint, mert a feltoluló melatonin megkívánta, és zenét hallgattunk. Közösségi élményt teremtettünk, amiért már megéri egy órával kevesebbet aludni, ha a virtuális világ szívóerejére gondolunk.

A nyugalmi óránk eltöltéséhez három elképesztően tehetséges zenész kölcsönözte az életből oly sokszor sajnálatos módon elmaradt háttérzenét. Kiss Gábor 'Gabesz' basszusgitáron, valamint énekkel, Paukovics Gergely 'Pogi' gitáron és szintén énekkel, és Ferenczi Bettina 'Bebi' dobokkal járult hozzá a koromsötét kávézáshoz. Egy korábbi zenekarukban már zenéltek így hárman, s bár Bebit a tanulmányai elszólították Szombathelyről, a fiúk most is oszlopos tagjai a nemrég debütált Eticatt zenekarnak.

Repertoárjukból a Savaria Slam Poetry múlt havi estjén már kaphattak ízelítőt az odalátogatók, remek feldolgozásokkal és saját dalokkal is készültek. És persze mindenbe belecsúszott egy kis jazz. De ki ne akarna Vadvágányt, vagy - nagyobbat mondunk - Ray Charles világot meghódító dallamát, a Hit the road Jack-et hallgatni gyertyafényben, jazzes beütéssel, nyugodt lüktetéssel.

Bár minden óra így veszne el az ember életéből. Társaságban, technológiamentesnek tűnő sötétségben, finom kávéval és még finomabb jazzel. De néhány órával az esemény után úgy vesztettünk el valamit, hogy nem is volt. Egy meg nem történt órát. Gondoljunk csak bele, hány kávébabot lehetett volna még megőrölni azalatt az egy óra alatt?!

Új hozzászólás