Add a szíved - Autizmus világnapja Szombathelyen (ápr. 2.)

2017.03.30. - 12:00 | vaskarika.hu

Add a szíved - Autizmus világnapja Szombathelyen (ápr. 2.)

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2017.04.02.

Április 2-a az Autizmus Világnapja, melynek célja, hogy a figyelem az autizmusra, az autizmussal élők hétköznapjaira irányuljon. Ezen a napon Szombathely már ötödik alkalommal szerveznek Kék Sétát, valamint különféle programokat az autizmus jegyében.

Az autizmus világnapját 2008-tól tartják április 2-án az ENSZ kezdeményezésére, hogy ráirányítsák a figyelmet az autista emberek problémáira és folyamatosan növekvő számára. Az autizmus az agyi működés alapvető fejlődésterületeket érintő, egész életen át tartó zavara, amely a szociális viselkedés, a kommunikáció, a képzeleti működés és a rugalmas gondolkodás fogyatékosságában jelentkezik.

Az autisták számára nehézséget jelent a saját és mások gondolatainak, szándékainak, érzelmeinek a felismerése, nem képesek mások viselkedésének értelmezésére, így reakcióikat sem képesek a másik ember igényeihez igazítani. Az autisták mintegy 95 százaléka egész életén át alkalmatlan marad az önálló életvezetésre.

Az autizmus a becslések szerint világszerte 67 millió, Magyarországon pedig legalább mintegy 100 ezer embert érint. /MTI/


Új hozzászólás