Két percig görgeted! - Programajánló a megyében (ápr. 7-9.)

2017.04.08. - 12:00 | vaskarika.hu

Két percig görgeted! - Programajánló a megyében (ápr. 7-9.)

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2017.04.07 - 09.

Semmi Konferencia Dalos Színház, VI. Divatbemutató kicsit másképp, Hungária Nagycirkusz előadásai, Húsvéti készülődés a skanzenban, Moby Dick a Végben, Fenyő 70. születésnapi koncert, Brains koncert a moziban, Soulwave koncert Körmenden, Düvő koncert és táncház Bükön, II. Kőszegi Bor-Korzó, Medvehagyma-virágzás Táplánban, VI. Irottkő Hillclimb - kiragadtunk néhány izgalmas programot a hétvége kínálatából, de érdemes végiggörgetni a teljes programsort!

Április 7. (péntek)

Szombathely, Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

XXVIII. Savaria Floriadae Ifjú Virágkötők Országos Szakmai Versenye

Április 7-9.

Téma: „Tavaszi zsongás"

Szombathely város virágos rendezvényei közül kiemelkedik és a legrégebbi hagyományokkal rendelkezik a Savaria Floriadae Virágkötészeti Verseny, amely az idén 28. alkalommal kerül lebonyolításra.

Az idei Savaria Floriadae versenyt április 7-9. között rendezzük meg. Az előző évekhez hasonlóan a feladatok összeállítója a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete.

A verseny idei címe: „Tavaszi zsongás". Az egyéni versenyfeladatok az alábbiak lesznek: 1. Fészek csokor 2. Tavaszi koszorú 3. Tavaszi konyhakert - növény-összeültetés.

http://hermanszombathely.hu/node/882

Savaria Parcum - Fiatal Park- és Kertépítők IV. Versenye

Április 7-8.

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium az idei évben IV. alkalommal versenyt szervez park- és kertépítést tanuló középiskolásoknak.

A Savaria Parcum verseny célja, hogy az ország közvéleményét jobban megismertesse a park- és kertépítő képzéssel, valamint a képzésből kikerülő diákok szakmai felkészültségével. A Magyar Kertépítők Országos Szövetségével közösen szeretnénk rendezvényünket olyan nemzetközi versenyekhez igazítani, mint az EuroSkills, hogy a jövőben szakmánk képviselői is indulhassanak ilyen megmérettetésen.

A feladat során, a helyszínen kézhez kapott terv alapján, a rendelkezésre bocsátott anyagok felhasználásával kell egy kisméretű kertet létrehozni. Egyes részletek kidolgozott formában szerepelnek a dokumentációban, ezek precíz kivitelezését várjuk. Más részleteket szabadon hagyunk, hogy a kreativitást és a tervezési képességeket is összehasonlíthassuk.

http://hermanszombathely.hu/node/879

Szombathely, Weöres Sándor Színház 

21.00

Semmi Konferencia Dalos Színház  - Lemezbemutató előadás

Előadja: Kiscsillag zenekar
Közreműködik: Földes Eszter

Előadás kezdete: 21:00

Jegyek: 3900 Ft

Jegyértékesítési helyek:

Online: http://wssz.jegy.hu/program/semmi-konferencia-kiscsillag-koncert-78811
Személyesen:
Weöres Sándor Színház jegyiroda
9700 Szombathely, Király u. 11.
tel.: 94/318-738
email: jegy@wssz.hu
Hétköznapokon 9 órától 17 óráig várják az érdeklődőket a jegyiroda munkatársai.
Jegyfoglalás telefonon és e-mailben: 94/318-738, jegy@wssz.hu

A Semmi Konferencia alkotói, Földes Eszter és Lovasi András már a munka kezdeti fázisában is gondolkodtak egy, az Erkel Színházban bemutatott koncertszínház mellett is érvényesülő, „hagyományosabb" drámai formán, ahol a színész „színészkedik", a zenész pedig „zenészkedik". Az így született dalos-színházi előadás a Semmi Konferenciának egy új színházi perspektíváját nyújtja, és teljes egészében elhangzik a zenekar új albumának hanganyaga.

Ebben a darabban - egy színészre bízva az összes drámai szerepet,- Földes Eszter egymaga alakítja Pétert, a kisfiút, Zsuzsát, az édesanyát és a hajléktalan Jónás karakterét is. Igazi színészi brillírozásra ad lehetőséget egy ilyen feladat. Az előadás végén pedig a várvavárt Konferencia a Semmi természetéről egy nadrágból elővarázsolt bábelőadás formájában jelenik meg, animációval és élőképes vetítéssel kiegészítve.
A történetet továbbra is a Kiscsillag zenéje központozza a zenekar és Lovasi András előadásában.

Közreműködők:
Díszlet - Jelmez: Vereckei Rita
Bábtervező: Márkus Sándor
Rendezőasszisztens: Kántor Nóra
Zene: Lovasi András, Leskovics Gábor, Erős Hibátlan Márton 


Szombathely, Tóvendéglő

18.30

VI. DKM - Divatbemutató kicsit másképp


Szombathely, Bartók terem 

19.00

Szimfónia bérlet 8. előadás, vendég: Kelemen Barnabás

Kelemen Barnabás, napjaink egyik legfoglalkoztatottabb és méltán egyik legelismertebb hegedűművésze, áprilisban a Savaria Szimfonikus Zenekar élén karmesterként is bemutatkozik a szombathelyi közönségnek. A koncert mintha az A-dúrnak a bécsi klasszikában betöltött szerepét járná körül, hiszen a programon a nagy triász, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart és Ludwig van Beethoven egy-egy, ebben a hangnemben írt műve szerepel. Haydn eredetileg feltételezhetően kísérőzeneként született A-dúr szimfóniájának „Tűz" mellékneve nem a zeneszerzőtől származik. Ne legyünk babonásak: a két későbbi tűzeset, mely 1768-ban, illetve 1776-ban Haydn kismartoni lakását sújtotta, csak véletlen egybeesés. 1775-ben komponálta Mozart A-dúr hegedűversenyét, mely ebben a műfajban az utolsó alkotása. Figyelemreméltó momentum az Allegro aperto első tételben a hegedű színre lépésének Adagio epizódja, illetve a finálé jellegzetesen törökös szakasza. Beethoven A-dúr szimfóniájában a legalapvetőbb építőelem a magával ragadó ritmus. Richard Wagner nem véletlenül hivatkozott rá „a tánc apoteózisa"-ként.

Kapcsolódó írásunk:

Ilyen lesz a szimfonikusok áprilisa (ápr. 7-28.)

2017.04.01. - 13:15 | vaskarika.hu

Ilyen lesz a szimfonikusok áprilisa (ápr. 7-28.)

Helyszín: Szombathely, Bartók terem

Dátum: 2017.04.07 - 28.

Szimfónia bérlet Kelemen Barnabással, Húsvéti hangverseny, Vásáry Tamás zenés beszélgetése, Zenemanók bérlet: Péter és a Farkas és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye - ismertetjük a Savaria Szimfonikus Zenekar áprilisi koncertajánlatát.


Szombathely, Tesco melletti parkoló

18.00

Hungária Nagycirkusz


Szombathely, Váci Mihány Általános Iskola és AMI

15.00 

Váci hét
Családi délután - ajándékok, dekorációk készítése húsvétra

Szombathely, Képtár

17.00 

Ferkovics & Kunhegyesi & Balogh képzőművészeti kiállítása 

Kapcsolódó írásunk:

KultúrHelpDesk: Tárlatok, könyvbemutatók és egyéb művészeti események a megyében (ápr. 4-12.)

2017.04.04. - 10:15 | vaskarika.hu

KultúrHelpDesk: Tárlatok, könyvbemutatók és egyéb művészeti események a megyében (ápr. 4-12.)

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2017.04.04 - 12.

Váci hét, Emlékhangverseny Kodály Zoltán halálának 50. évfordulójának alkalmából , Ferkovics & Kunhegyesi & Balogh képzőművészeti kiállítása, Erdélyi magyar érdekérvényesítés a rendszerváltozás után - ajánlónkban összegyűjtöttük a hét művészeti, kulturális eseményeit.


Szombathely, Végállomás Klub 

20.00 - Beat Dis

Az erős szombathelyi kötődésekkel rendelkező Beat Dis látogat a Végállomásba. A 15 éve alakult zenekar idén jelenteti meg ötödik nagylemezét, amiről a Tell Me When I'm Greedy az első hírnök, de nyárig érkezik még egy másik új szám és klip is.

Az eredeti felállásból már csak Csigó Tamás maradt, mellé két tag érkezett: az új dobos, Szőcs Gergő a Dirty Flow Clubból, a billentyűs Dure pedig a Turbo-ból. Horváth Zoltán basszusgitár pedig már hozzájuk képest régi tag, még az előző album készítésekor került a Beat Disbe.

Vendég a zalaegerszegi illetőségű VEN.

Belépő: 1.000.- Ft

Kapunyitás: 20.00

 

Kapcsolódó írásunk:

Beat Dis és Moby Dick a Végállomásban (ápr. 7-8.)

2017.04.06. - 00:15 | vaskarika.hu

Beat Dis és Moby Dick a Végállomásban (ápr. 7-8.)

Helyszín: Szombathely, Végállomás Klub

Dátum: 2017.04.07 - 08.

Április 7-én, pénteken az erős szombathelyi kötődésekkel rendelkező Beat Dis lép a Végállomás színpadára, míg szombaton a III. Jótékonysági Véradás mellett a hazai thrash metal legismertebb és legnépszerűbb zenekara, a Moby Dick látogat a városszéli klubba. 25 éve, hogy megjelent a legendás Kegyetlen évek albumuk, ennek apropóján az album összes dala elhangzik majd a többi nagy Moby Dick sláger mellett.

Bük, Művelődési és Sportközpont, Könyvtár klubterme

17.30

Szabó Jánosné Anikó diplomás természetgyógyász előadása

A részvétel ingyenes!  

Kapcsolódó írásunk:

Bikini, Kepes András, húsvéti vigadalom - Áprilisi programok Bükön (ápr. 8- máj. 1.)

2017.04.02. - 14:30 | vaskarika.hu

Bikini, Kepes András, húsvéti vigadalom - Áprilisi programok Bükön (ápr. 8- máj. 1.)

Helyszín: Bük, Művelődési és Sportközpont, Könyvtár

Dátum: 2017.04.08 - 05.01.

Düvő koncert és táncház, Húsvéti Vigadalom, Olvasószemüveg Kepes Andrással, Forgószínpad újabb színházi előadása, Májusfa állítás, Bikini koncert, 10. Futónap és Büki Majálissal várja az érdeklődőket a Büki Művelődési és Sportközpont áprilisban.

 

 

Körmend, Körmendi Kulturális Központ

19.30 - Soulwave koncert

Soulwave ismét hazai pályán! A Dal 2017 döntősei újra Körmenden koncerteznek.

100 db elővételi jegy Március 22-től kapható a leggyorsabbaknak 1.000.- Ft a Klub Trummerikumban (Bástya u. 25.) utána a helyszínen 1.200.-
10 éves kor alatt, érvényes belépővel rendelkező szülői felügyelettel ingyenes a koncert!

Kapunyitás: 19.30 (helyszíni jegyek értékesítése 1.200.- Ft)
Kezdés: 20.30

RockGolyó buli 22.00-től 

Kőszeg, Jurisics-vár

10.00

Vas Megyei és Nemzetközi Borverseny (zártkörű)

A Nemzetközi Borverseny fővédnöke Huber László polgármester úr, szakmai vezetője Szövényi Áron borász, a szervezési vezető Szövényi Viktória és Pócza Zoltán a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója. A Vas Megyei Borverseny fővédnöke Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke.

A Borbírálás az OIV (International Organisation of Vine and Wine) irányelvei alapján történik 100 pontos rendszerben. A meghívásos nemzetközi versenyre csak a kereskedelmi forgalomban palackozott formában kapható borok nevezhetők.

Nevezhető borfajták

fehér borok                                                   vörös borok

rizling (minden alfajával)                               kékfrankos

zöld veltelini                                                  zweigelt

sauvignon                                                      blauburger (vagy portugieser)

chardonnay                                                    cabernet (cabernet sauvignon és franc is)

furmint                                                           merlot

tramini                                                           pinot noir

cserszegi fűszeres                                                     

és a felsorolt borfajták különböző rosé, cuvée, vagy vegyes borai.

A meghívásos nemzetközi versenyen magyar, osztrák, olasz, szlovén, szlovák és német borok versenyeznek.

A rendezvényen idén negyedik  alkalommal gasztronómiai zsűri is fog bírálni, akik különdíjjal jutalmazzák az általuk gasztronómiai szempontból legjobbnak ítélt bort, illetve borokat. A verseny értékelésére és a díjak átadására az április 24-i ünnepélyes bejegyzésen kerül sor.

A 2013-as évtől az aranyérmes borok, illetve az aranyak közül az első három helyezett a borverseny arany logójával is jelezheti eredményét borospalackján.

Kapcsolódó írásunk:

Melyik a legjobb Vas megyei bor? - Szőlő Jövésnek Könyve programsorozat eseményei

2017.03.28. - 13:00 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Melyik a legjobb Vas megyei bor? - Szőlő Jövésnek Könyve programsorozat eseményei

Helyszín: Kőszeg

Dátum: 2017.04.16 - 25.

Április 16-25. között kerül sor Kőszegen a Szőlő Jövésnek Könyve programsorozatra, mely Vas Megyei és Nemzetközi Borversennyel kezdődik és a szőlőhajtások bejegyzésével zárul. Ismertetjük a részletes programot.

 

 

Április 8. (szombat) 

Szombathely, Brenner János Nevelési Központ tornacsarnoka

9.00 - 12.00

Család-expo és babaruha-börze

Szombathely, Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

XXVIII. Savaria Floriadae Ifjú Virágkötők Országos Szakmai Versenye

Április 7-9.

Téma: „Tavaszi zsongás"

Szombathely város virágos rendezvényei közül kiemelkedik és a legrégebbi hagyományokkal rendelkezik a Savaria Floriadae Virágkötészeti Verseny, amely az idén 28. alkalommal kerül lebonyolításra.

Az idei Savaria Floriadae versenyt április 7-9. között rendezzük meg. Az előző évekhez hasonlóan a feladatok összeállítója a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete.

A verseny idei címe: „Tavaszi zsongás". Az egyéni versenyfeladatok az alábbiak lesznek: 1. Fészek csokor 2. Tavaszi koszorú 3. Tavaszi konyhakert - növény-összeültetés.

http://hermanszombathely.hu/node/882

Savaria Parcum - Fiatal Park- és Kertépítők IV. Versenye

Április 7-8.

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium az idei évben IV. alkalommal versenyt szervez park- és kertépítést tanuló középiskolásoknak.

A Savaria Parcum verseny célja, hogy az ország közvéleményét jobban megismertesse a park- és kertépítő képzéssel, valamint a képzésből kikerülő diákok szakmai felkészültségével. A Magyar Kertépítők Országos Szövetségével közösen szeretnénk rendezvényünket olyan nemzetközi versenyekhez igazítani, mint az EuroSkills, hogy a jövőben szakmánk képviselői is indulhassanak ilyen megmérettetésen.

A feladat során, a helyszínen kézhez kapott terv alapján, a rendelkezésre bocsátott anyagok felhasználásával kell egy kisméretű kertet létrehozni. Egyes részletek kidolgozott formában szerepelnek a dokumentációban, ezek precíz kivitelezését várjuk. Más részleteket szabadon hagyunk, hogy a kreativitást és a tervezési képességeket is összehasonlíthassuk.

http://hermanszombathely.hu/node/879

Szombathely, Tesco melletti parkoló

15.00, 18.00

Hungária Nagycirkusz

Szombathely, Vasi Skanzen

14.00

Húsvéti készülődés

- Tavaszi népszokások - Horváth Sándor előadása
- nyuszi-simogató
- lányoknak csönkölés, fiúknak tojásba vágás
- népi szabadtéri, ügyességi játékok, fajátékok, játszóház
- tojásfestés és -karcolás népi iparművészek segítségével
- tojásdíszítés gyönggyel
- agyagozás, tojástartók készítése
- textilfestés
- tavaszi kopogtató készítése

A rendezvény múzeumi belépővel látogatható. 


Szombathely, Végállomás Klub 

14.00

III. Jótékonysági véradás , és adománygyűjtés  


19.00 

Moby Dick

A hazai thrash metal legismertebb és legnépszerűbb zenekara, a Moby Dick lép a Végállomás színpadára. A koncert különleges apropóját az adja, hogy idén van 25 éve, hogy megjelent a legendás Kegyetlen évek album. Ennek apropóján szombat este az album összes dala elhangzik majd, csakúgy , mint a többi nagy Moby Dick sláger.

Bemelegít két remek banda, az Agregator és a Power.

Belépő: elővételben 2.000.- Ft, a helyszínen 2.500.- Ft

Kapunyitás: 19.00

Szombathely, AGORA-MSH

8.00 - 12.00

Húsvéti Hacuka közösségi vásár

Április 8-án, szombaton 8-tól 12 óráig már húsvéti ajándék- és dekorációs ötletekkel is várja az érdeklődőket a Hacuka közösségi vásár az AGORA Művelődési és Sportházban. Szombathely immár hagyományos közösségi vására márciusban költözött új helyszínére, ami kiválóan vizsgázott: a sportház tágas galériáján több asztallal, még nagyobb választékkal találkozhat a közönség. A vásár ideje alatt büfé is üzemel, a kisgyermekes családokat pedig külön játéksarok, valamint az AGORA szokásos programja, a Kézműves Kuckó várja, melynek díja 400Ft/fő. Az árusok használt minőségi női- és férfi ruhák, ékszerek és kiegészítők mellett gyerekruhákat, játékokat, lakásdekorációs kellékeket, egyéb hasznos holmikat, illetve számtalan saját készítésű ajándéktárgyat kínálnak a vásárlóknak.

További információ a Hacuka facebook oldalán: https://www.facebook.com/hacukakozossegivasar/.  

Kapcsolódó írásunk:

Fenyő 70, Bori, EK, Brains, Tánc Világnapja - Az AGORA áprilisi programjai

2017.03.31. - 13:30 | vaskarika.hu

Fenyő 70, Bori, EK, Brains, Tánc Világnapja - Az AGORA áprilisi programjai

Helyszín: Szombathely, AGORA MSH

Dátum: 2017.04.01 - 30.

Újra visszatér a Megosztók sorozat, Fenyő 70. születésnapi koncert, Brains és Péterfy Bori koncert a moziban, Európa Kiadó kocsmakoncert, évadnyitó a Kresz Parkban, Egy darabot a szívemből musical ősbemutató, Tánc Világnapja - ismertetjük az AGORA áprilisi programjait és májusi előzetesét.


Szombathely, AGORA-MSH

9.00-12.00

Kézműves kuckó

Május végéig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várjuk az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat - legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

Téma: Papírmasé tojás készítése

Részvételi díj: 400 Ft/fő

Szombathely, AGORA - MSH

19.00 - FENYŐ 70. SZÜLETÉSNAPI KONCERT 

Jegyárak:   
5990  Ft - állójegy
7590  Ft - ülőjegy (helyre szóló)

Jegyek elővételben válthatók az AGORA - Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00).

Szombathely, AGORA - Savaria Filmszínház aula    

22.00 - BRAINS KONCERT  

Jegyár:
elővételben: 1.800 Ft
koncert napján: 2.200Ft

Jegyek a tixa.hu-n vásárolhatóak.

Kőszeg, Jurisics-vár lovagterme

18.00

II. Kőszegi Bor-Korzó


Csepreg, Malomkert (sportpálya)

21.30

Delta buli

21:30 - Kapunyitás
22:00 - DJ NYAKI
23:00
- DELTA
03:30 - DJ NYAKI 


Celldömölk, Sörgödör

15.00

X-Faktor meghallgatás

Ha szeretsz énekelni, és jól érzed magad a színpadon, akkor gyere el a Sörgödörbe!
Viszont, ha a színpad nem a te tereped, de egy barátod, a pasid, a csajod, a tesód, vagy bárki a környezetedből szeret énekelni, ne habozz... Nevezd be őt!

Hozz magaddal zenei alapokat​ pendrive-on vagy CD-n, amikre énekelni fogsz, vagy akusztikus hangszered, hogy kísérni tudd magad.

Ha zenekaroddal neveznél, hozzatok magatokkal valamilyen bemutatkozó anyagot!

További információk: xfaktor.hu
Érdeklődni:+3630-364-3500 

Bük, Művelődési és Sportközpont, Könyvtár 

19.00

Düvő koncert és táncház 

„Aki nem jön táncolni, menjen haza aludni..."

A részvétel ingyenes! 

Táplánszentkereszt

10.00

Medvehagyma-virágzás és a "Gyógyító fa" ünnepe  

Kulturális-gasztronómiai fesztivál

Helyszínek: Jókai Mór Művelődési Ház és környéke

Művelődési Ház:

10.00 Látvány főzés-sütés medvehagyma felhasználásával
11.00 A „Gyógyító fa" bemutatása, avagy a páfrányfenyő (ginkgo biloba) közöttünk - Dr. Skribanek Anna előadása

Park:

10.00-tól
- Népi kézműves foglalkozás és gyermek játszóház (asztali játékok, rajzmesterség, festés, gyöngyfűzés...)
- Népi fajátékok - fa körhinta is! - kipróbálása nem csak gyermekeknek
- Gombfoci-bemutató a Vasi Gombfoci Egyesület segítségével
- Medvehagymás étkek bemutatója, kóstoltatás és vásár, amíg a készlet tart

Színpadi produkciók:

15.00 Tavaszi Szél Citerazenekar
15.40 Regös Együttes
16.30 „Medvehagymás finomságok versenye" díjkiosztása
17.15 A pösei sárkány legendája - A Szent Márton Kórus előadása

Kísérő „medvehagymásság":

Fényképezkedés Medvehagyma Medvével, valamint „szerelmes fotók" készítése a ginkgo biloba fa tövében!

A rendezvény ideje alatt a Medvehagymás Finomságok Gyűjteménye receptgyűjtemény is kedvező áron megvásárolható.


Április 9. (vasárnap)

Szombathely, Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

XXVIII. Savaria Floriadae Ifjú Virágkötők Országos Szakmai Versenye

Április 7-9.

Téma: „Tavaszi zsongás"

Szombathely város virágos rendezvényei közül kiemelkedik és a legrégebbi hagyományokkal rendelkezik a Savaria Floriadae Virágkötészeti Verseny, amely az idén 28. alkalommal kerül lebonyolításra.

Az idei Savaria Floriadae versenyt április 7-9. között rendezzük meg. Az előző évekhez hasonlóan a feladatok összeállítója a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete.

A verseny idei címe: „Tavaszi zsongás". Az egyéni versenyfeladatok az alábbiak lesznek: 1. Fészek csokor 2. Tavaszi koszorú 3. Tavaszi konyhakert - növény-összeültetés.

http://hermanszombathely.hu/node/882

 


Szombathely, Tesco melletti parkoló

11.00, 15.00

Hungária Nagycirkusz

Szombathely, Mesebolt Bábszínház kamaraterem (Ady tér 5.)

10.00

DOBRONKA CIRKUSZ VILÁGSZÁM | MATINÉ ELŐADÁS

4 éves kortól

Tervezte: Boráros Szilárd
Zene: Takács Dániel
Írta és rendezte: Boráros Milada
Játssza: Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel

Ó micsoda napok voltak, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett!  Az álmos utcák egyszerre csak élettel és izgalommal teltek meg: a levegőben narancsvirág, sült gesztenye illata és trombita hangja kavargott, a kisasszonyok szeme szikrázott, a férfinépnek szép kitekerős bajsza nőtt, és az egész világ (mint egy égi körhinta) három napig az éjbe világító sátor körül forgott. Aztán a porondmester az egész cirkuszt eltüntette a varázskalapjába,  és Dobronka ismét szürke hétköznapokra ébredt.

Két fiatal a letaposott fűben, faforgácsok, elvesztett zebracsíkok, lócitromok és elhagyott selyemszallagok között egy színes zsonglőrlabdát talált. A zsebükbe tették, hazavitték. És uram teremtőm, mi történt másnapra! Otthonuk melegében a zsonglőrlabdából egy csibe kelt ki! Hohó!

És itt kezdődik a mi előadásunk: a csibéből tyúk lesz, az emlékekből új játékok, a játékokból új cirkusz! A hajdani vándormutatványosok által megalkotott és ápolt műfaj - a marionett cirkusz bája és szépsége előtt tisztelgünk, azt idézzük fel játékban: oroszlánordítással, légtornász bukfenceivel, papírrózsákkal, szelídített hintalóval, élőmuzsikával és a világ valamennyi csodájával!

A Nyugat-Magyarországi Szociális Kisszövetkezet és a Magamura Alkotóműhely előadása. Az előadás létrehozásában részt vett a Mesebolt Bábszínház. 

Szombathely, Weöres Sándor Színház Krúdy Klub

18.00 - Meseautó

Vasárnap este a Krúdy Klubban utolsó előtti útjára indul a "meseautó".

Szombathely, AGORA - MMIK 

16.00

MAZSOLA ÉS TÁDÉ zenés bábjáték előadás

Jegyár: 1600 Ft. 

Jegyek elővételben válthatók az AGORA - Jegyirodában (Szombathely, Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00) és az előadás előtt a helyszínen AGORA - Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ ( Szombathely, Ady tér 5. Telefon: 94/ 312 535).         

Gersekarát, Sportcsarnok

10.00

6. Energy TSE Családi Nap és Háziverseny  

10.00-tól az OVISOK
13.30-tól
az ALSÓSOK
16.00-tól
a FELSŐS- ÉS KÖZÉPISKOLÁSOK

Az ovis versenyre a nézők fehér, az alsósokéra piros, míg a felsősök és középiskolások versenyére fekete színű karszalagot lehet megvásárolni.

A verseny előtt, alatt és után jó idő esetén számos gyerekprogram várja a táncosokat, a kisebb és nagyobb testvéreket. Érkezik lufi bohóc, lesznek légvárak, arcfestők.

A táncosokat és a hozzátartozókat ebéddel is vendégül látják a versenyek után.

Jegyek: 900Ft

6 éves kor alatt a rendezvény ingyenesen látogatható, és természetesen a táncosoknak sem kell jegyet váltaniuk.

A műsorra a helyfoglalás érkezési sorrendben történik majd.

Rattersdorf (Rőtfalva)

11.00

VI. Irottkő Hillclimb az er(D)ődemonstráció  - hegyikerékpáros és terepfutó verseny    

Versenyünket még mindig a szabadabb erdőhasználat jegyében rendezzük!
Ez az a verseny, ahol jól megfér futó és bringás ugyanazon a terepen, élvezve a tavaszt és a természet ébredését...
A futóverseny része a 2017-es Perfect Change-Metex'05 Vasi Terepfutó Sorozatnak.

Ismét várjuk a terepkerékpár és terepfutás szerelmeseit egy szezonnyitó megmérettetésre Rattersdorfba (293 m) - a Kőszeg melletti, festőien szép környezetben található ausztriai faluba a rajthoz és az eredményhirdetéskor hagyományosan „az ország legnagyobb dobogójaként "is használható Írottkő kilátónál.
A versenyen - nem megszokott módon - kerékpárosok és futók együtt rajtolnak, hogy minél rövidebb idő alatt meghódítsák a Dunántúl legmagasabb hegycsúcsát, az Irottkőt (883 m).

Rajtszámok és időmérő chipek átvétele: a verseny napján 9:00-10:30-ig a rattersdorfi sportpályánál.

Rajthoz szólítás: 11:00-kor.

Tömegrajt: 11:15 a plébánia templomtól

A pálya nyomvonala:
A Fő utcán (Hauptstrasse) a Hét forrás (Siebenbründl) irányába az alpannónia turistaút mellékszakaszának sárga jelzésén az államhatárt átlépve. Kb. 3 km után jobbra(a Hétforrás fölötti részen) az alpannónia turistaút főágának piros jelzésén az Irottkő irányába - a Zeiger nyereg - Szikla forrás - Stájer házak - Hörmann forrás - Irottkő útvonalon.

A verseny távja: 12,1km
Teljes szintemelkedés: 741m

Eredményhirdetés: kb. 13 órakor az Irottkő kilátónál.  


Új hozzászólás