Szombathelyen koncertezik a Zaporozsec (ápr. 15.)

2017.04.07. - 13:15 | vaskarika.hu

Szombathelyen koncertezik a Zaporozsec (ápr. 15.)

Helyszín: Szombathely, Végállomás Klub

Dátum: 2017.04.15.

A tavalyi év elején még a Hooligans vendégeként járták a klubokat, aztán a NagySzínPad tehetségmutató versenynek is köszönhetően nyáron minden jelentős fesztiválon színpadra állhattak. Első országos turnéjuk a Nemzeti Kulturális Alap és a Cseh Tamás Program támogatásával valósul meg. Április 15-én a Végállomás Klub színpadán lépnek fel.

Az osztálytársakból alakult szentgotthárdi rockzenekar tehetségkutató fesztiválokon kezdte gyűjteni hallgatóságát, majd az MR2 hullámait is megnyerte magának, hisz a rádió már az ötödik dalt játssza rotációban, sőt az Azon az éjszakán három egymást követő héten vezette a Petőfi TOP 30-at. A Varga Bence (ének, gitár), Papp Dávid (basszusgitár), Hoffman Máté (dob), és Balaton Gergely (gitár) által alkotott csapat zenéjét a Beatlestől a Muse-ig, a hazai alternatív kultúrán át számos hatás inspirálja. 

Legfrissebb anyaguk egy videoklip, ami a koncertlátogatók egyik kedvenc dalához - a Valse Triste-hez - jelent meg nemrég. A az új videó képről képre bontja ki a hangulatát annak, hogy milyen, amikor Weöres Sándor világa találkozik a Zaporozsecével. A zene, ami felráz, a szöveg, ami megnyugtat.

A Valse triste című dal magával ragadó energiáin nehéz kívül maradni. Megérint és lecsendesít, odahúz és lepörgeti előttünk az élet lényegét, minden súlyát és gyönyörűségét. Weöres Sándor szavaival élve: "nem tudjuk pontosan mit jelent, mégis felemel, átalakít".

Kellemes, mélabús borzongással váltja ki az érzést, hogy minden rendben van...  A Valse triste érzelemgazdag zenei témáját és mondanivalóját hozza még közelebb az új Zaporozsec videó. Saját bevallásuk szerint ez az eddigi legjobb anyaguk, mert sikerült megvalósítani, hogy a képek igazán együtt éljenek a dal lassan építkező, bensőséges hangulatával és sodrásával.


A turné állomásain a rádiós slágereik mellett (Azon az éjszakán, Emszercénégyzet, Mr. Gorsky, Menjünk a Marsra, Zuhanás) előadják majd természetesen ezt a dalt is, és a szerencsések az idén megjelenő új lemez számaiba is belehallgathatnak még megjelenésük előtt. Április végére várható az első szám az új albumról.

A koncertek sodró lendülete az első perctől kezdve betölti a klubokat és nem csak talpalávalóként szolgál, hanem egy-egy dallal a Zaporozsec akár a Marsra is elvarázsolhat bárkit. Az önfeledt rock&roll közben azonban érdemes a dalszövegekre is odafigyelni, hiszen a zenekar a fülbemászó dallamok mellett a szavakkal játszva bontja ki még inkább sokszínű, izgalmas világát. Szombathelyen a hangulat bemelegítéséről a Patikadomb zenekar gondoskodik és fellép még a Blahalouisiana zenekar is.


Program:
19:00 Kapunyitás
19:30 Patikadomb
20:30 Blahalouisiana
22:00 Zaporozsec

Jegy ára:
Elővételben: 1200 HUF!
A helyszínen: 1500 HUF!

Jegyelővétel:
Papírjegy: Végállomás Kiskocsma (hétfő-péntek 13.30-22.30 és a koncertek időpontjában)
Elektronikus jegy: https://tixa.hu/zaporozsec-blahalouisiana-patikadomb_vegallomas 

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1244444382272159/ 

Új hozzászólás