Aki időt nyer, ízületet nyer - Interjú az EULAR díjazottjával, Rozán Eszterrel

2017.04.10. - 15:30 | Büki László 'Harlequin' - Videó: Szabó Bence Paszkál

Aki időt nyer, ízületet nyer - Interjú az EULAR díjazottjával, Rozán Eszterrel

Az EULAR minden évben meghirdeti az Edgar Stene pályázatot egy előre meghatározott témában. Az idei téma az idő volt, Aki időt nyer, ízületet nyer címmel. Rozán Eszter Magyarországot képviselve harmadik díjat nyert.

Edgar Stene alapító tagja volt a Norvég Reuma Ligának, és a kezdetektől egészen az 1969-ben bekövetkezett haláláig főtitkáraként tevékenykedett. Stene úttörőmunkát végzett, reumatológiai betegségben szenvedők tízezreinek segített. Számos bizottság tagjaként dolgozott, fontos szerepet töltött be skandináv és nemzetközi szervezetekben.

Fő céljának tartotta, hogy az apátiában lévő mozgássérült embereknek megmutassa az utat egy tevékeny, teljes értékű élet felé. Kihangsúlyozta a szellemi és fizikai tréning fontosságát. Felismerte, milyen nagy szükség van a reumatológiai betegek részére létrehozott speciális szervezetekre, mert csak ezekkel lehet hatékony módon előrehaladni.

Az EULAR minden évben meghirdeti az Edgar Stene pályázatot egy előre meghatározott témában, amin az EULAR tagszervezeteinek országai vehetnek részt. Az idei téma az idő volt, Aki időt nyer, ízületet nyer címmel. A pályázaton Rozán Eszter Magyarországot képviselve harmadik díjat nyert.

 


Új hozzászólás