Haladás VSE: sírból visszahozott döntetlen Szekszárdon

2017.04.10. - 16:20 | vaskarika.hu

Haladás VSE: sírból visszahozott döntetlen Szekszárdon

Vasárnap délután Szekszárdra látogatott a Haladás VSE női NB I/B-s kézilabdacsapata. A félidei 9 gólos hátrányból sikerült döntetlenre menteni a meccset, így a legutóbbi Szentendre elleni mérkőzés után ismét egy ponttal gazdagodott a szombathelyi csapat. A 14 csapatos nyugati csoportban jelenleg a 12. helyen álló HVSE április 22-én az azonos pontszámmal mögötte álló Marcali csapatát fogadja Bükön. Szekszárdi FGKC - Haladás VSE 28:28 (17-8)

Lassan már a véghajrába ér az NB1/B bajnokság, és egyre fontosabbá válnak a megszerezhető pontok, hogy tartani tudja a kitűzött célokat a szombathelyi Haladás VSE női kézicsapata. Első NB I/B-s szezonjában az első 8 hely egyikét célozta meg, amire öt fordulóval a vége előtt egyre kevesebb esély van - 7 pont a lemaradása a jelenlegi 8. Győrtől.

A szekszárdi mérkőzést elég álmosan kezdték a lányok, ami a hosszú útnak is köszönhető. Ezért a fekete gólyák hamar kezükbe vették az irányítást, és az első félidő végére 17-8 volt az állás.

A szünet után teljesen más csapat tért vissza a pályára, mintha kicserélték volna a lányokat! Felvették a mérkőzés ritmusát, sőt mindent megtettek, hogy megnyerjék a mérkőzést. Győzni nem sikerült, de a 9 gólos különbséget nem kis feladat volt leküzdeni. Megmutatták, hogy van elég erejük és kitartásuk, hogy megérdemelten szerepeljenek az NB1/B-s bajnokságban.


Képünk illusztráció

Az alapemberek stabilan hozzák már az elvárt találatokat, és a játékforma is egyre jobb képet mutat. Freiberger Ivett sérülése ellenére és bekötött fejjel (nem azért mert férjhez megy) szélről, míg Takács Krisztina 7 bomba hetesével segítette a csapatot (ellenoldalon Weigel Zita 16 !! gólt dobott).

Az utolsó mérkőzések nagyon fontosak lesznek (sorrendben Marcali, NEKA, Rinyamenti KC, Győri ETO II, Csurgói NKC), a papírforma szerinti 4 győzelemmel akár még 8-9. helyek egyike is összejöhet, és a bajnokság végére már egy erős zöld-fehér csapatot láthatunk, akik készen állnak a következő szezonra.

Hamar Zoltán: "Nagyon jól játszottunk, bár az elején nehezen indult a mérkőzés, de a második félidőben parádésan játszottak a lányok. Sajnos be kell látnunk, hogy a hosszú utazásokat még nem tudjuk megfelelően kiheverni a mérkőzés kezdetéig."

Szekszárdi FGKC - Haladás VSE 28:28 (17-8) 

Hrabovszky H. 1 | Takács K. 8 | Kaposvári A. 1 | Sebestyén N. 3 | Hegedüs D. 6 | Freiberger I. 5 | Gerencsér Zs. 2 | Szabó J. 2

Új hozzászólás