Szimfi Akusztik Live - Háklár Banda a Szimfónia Kávézóban

Képgaléria megtekintése2017.04.12. - 18:00 | Lutor Katalin

Szimfi Akusztik Live - Háklár Banda a Szimfónia Kávézóban

A Háklár Banda neve ismerősen csenghet az akusztikus estek kedvelőinek, hiszen már nem egy pubban, kávézóban megfordult a családi zenekar. A magyar költészet napja apropóján remek esti időtöltés megzenésített verseket, hazai alternatív zenekarok feldolgozásait, valamint saját szerzeményeket hallgatni a Szimfónia Kávézó kellemesen meleg atmoszférájában.

HIRDETÉS

Azt hiszem, nekem az igazi tavasz közeledtét mindig a költészet napja hozza el. Nem csak a természeti pezsgés van ilyenkor hatással az emberre, hanem az irodalmi hangulat is kissé mindenkibe belebújik. A Háklár Banda koncertje pedig egy csodálatos nyíló virág volt ezen a hatalmas tavaszon, ami úgy kúszik be az ember bőre alá, akárcsak a fiatalság a reggeli kávé kortyolgatásával.

A két felvonásos koncert hangulata végig pezsdítő volt, magyar alternatív zenekarok ismert dalai szólaltak meg más feldolgozásban, de megőrizve eredeti érzésvilágukat. A családi zenekar nemrég osztott meg saját dalokat a Youtube-on is, melyekből felcsendült néhány az est folyamán is. A cajon dobbanásai és a gitár sikálásai úgy hatottak, mintha közvetlenül a szegycsontunkon játszottak volna el minden hangjegyet. Elért, átjárt és végigtáncolt rajtunk a koncert.

A kávézó meleg fényei egyébként is nagyon jól hatnak a lelki kitárulkozásra, jó érzés lenni ebben az atmoszférában. Háklár Dóra és Háklár Péter hangja tökéletesen illett ebbe a környezetbe, s a magyar dalok nem engedték elfelejtetni velünk, hogy milyen csodálatos napunk van. Valljuk be, nem lehet okunk panaszra, hiszen boldog lehet az az ország, ahol bár a hibák, a tévedések és a problémák mindennaposak, de egy nap szabadságot kitudnak venni, mert a költészetnek napja van.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás