Folytatódik Horváth Imre komolyzenei előadása a Berzsenyi könyvtárban (ápr. 21.)

2017.04.20. - 14:00 | vaskarika.hu

Folytatódik Horváth Imre komolyzenei előadása a Berzsenyi könyvtárban (ápr. 21.)

Helyszín: Szombathely, Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2017.04.21.

Április 21-én, pénteken 17 órai kezdettel a Berzsenyi Dániel Könyvtárba várják az érdeklődőket Horváth Imre komolyzenei előadására, gondolatébresztő zenei megoldások Beethoven: 5. „Sors” szimfónia – Liszt: Les Préludes – Mahler: 2. „Feltámadás” szimfónián keresztül.

A 19. század elején Beethoven (1808), a közepén Liszt (1850) és a végén Mahler (1895) olyan zenei építkezéssel komponálja meg e műveket, hogy érdemes összevetni, megfigyelni a három nagymester hasonló zenei logikájának összefüggéseit, a mondanivaló kifejezését, hangeffektusait és a művek lélekre hatását.

 

Az előadás gondolatébresztő zenei megoldások, kottaképek, szép részletek, gyönyörű koncertvideók bemutatásával ad lehetőséget egy élményekben gazdag közös együttgondolkodásra.

Várnak minden olyan érdeklődőt, aki az iskolai ének-zene órákon tanulta, hallotta, tanítja, vagy egyszerűen csak szereti hallgatni ezeket a műveket, és kíváncsi arra, milyen általa még fel nem fedezett szépségeket rejthet magában ez a zenei nyelv, zenei világ.

Korábbi írásaink:

Az udvarlás fázisai - Mozart: Kis éji zenéje Horváth Imre tolmácsolásában

2017.02.25. - 16:30 | Lutor Katalin

Az udvarlás fázisai - Mozart: Kis éji zenéje Horváth Imre tolmácsolásában

Komolyzenei előadásra érkeztünk a Berzsenyi Dániel Könyvtárba pénteken, ahol egy vonósnégyes és egy dinamikus előadó várt minket. Kicsit talán olyan volt, mint egy tanóra, ahol megtanultuk, hogy a pusztán instrumentális zenében is van annyi szó, mint amennyi egy költeménybe belefér. Horváth Imre elemzése új kapukat nyitott meg köztünk és Mozart egyik leghíresebb darabja között.

 

A kottában rejlik a bach-i titok - Horváth Imre komolyzenei előadássorozata a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

2017.03.25. - 13:15 | Rozán Eszter

A kottában rejlik a bach-i titok - Horváth Imre komolyzenei előadássorozata a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Második részéhez érkezett Horváth Imre karnagy Ezt látni és hallani kell! című komolyzenei előadássorozata. Húsvét közeledtével Bach Máté passiójának titkaival ismertette meg a közönséget.

Új hozzászólás