Közösségi élménycunami - Itt a Mediawave 2017-es zenei kínálata (ápr. 27. - máj. 1.)

2017.04.13. - 11:00 | vaskarika.hu

Közösségi élménycunami - Itt a Mediawave 2017-es zenei kínálata (ápr. 27. - máj. 1.)

Tanzániai muzsika, észt népzenészek, hagyományőrző magyar néptáncosok Argentínából, flamenco zenészek Andalúziából, kelet-európai kísérleti zene és 111 magyar előadó. Több mint 50 koncert és zenei workshop, közösségi élménycunami a füleknek - ezeket hallhatjuk a 27. Tartóshullám Mediawave Együttléten április 27. és május 1. között a Monostori Erődben.

A tanzániai Vitali Maembe egész Afrikában ismert, szókimondó szövegeiben és verseiben az afrikai poltikai, társadalmi problémákkal foglalkozik. A „Védőoltás a korrupció ellen" című tanzániai turnéja során felszólalt a korrupt politikai berendezkedés ellen. A Mediawave-re Songoro Fatime meghívására érkezik, Fatime évek óta rendszeres fellépő a Monostori Erődben, és idén is zenei workshoppal jön. Maembe koncertje április 29-én, szombaton, a Song-óra workshop zárókoncertje pedig május 1-én, hétfőn lesz.




Torupilli  Juss, azaz Dudás Juss fontos szerepet játszott a 20. századi észt népzenében. A róla elnevezett Torupilli Jussi Trio tagjai egyedi tánczenéket játszanak a „dudáskirály" és kortársai repertoárjából, fő hangszerük a hegedű és a duda. A triót április 29-én hallhatjuk a fesztivál hangulatos Duna-parti színpadán.



A flamenco őshazájából, Jerez de la Frontera városából érkező zenészek fellépése igazi csemege lehet a zene kedvelőknek, autentikus utcai zenészek, de a színpadon is megállják a helyüket.

A Mediawave-en az utóbbi években hagyománnyá vált, hogy az Együttlét zárónapi koncertsorozata egy valódi esküvő köré szerveződik. Idén egy argentin lány és egy magyar vőlegénye tartja lakodalmát a Monostori Erődben. A nyilvános lagzi zenei kíséretét a Pálinka Republic, az Argentínából érkező Regös Néptáncegyüttes, kalotaszegi és mezőségi autentikus népzenészek, valamint a hozzájuk spontán csatlakozó zenészek adják.



Természetesen nem maradnak el az Együttlét állandó vendégei sem. Itt lesz Ferenczi Gyuri és a Rackajam, az ef Zámbó Happy Dead Band, a Dresch & Grencsó Duó, a Kátai & Geröly Duó, Pándi Balázs, a Fajkusz banda és még sokan mások.

Részletek a Mediawave honlapján: http://mediawavefestival.hu/
Friss, tartóshullámos hírek, a Mediawave facebook-on: https://www.facebook.com/mediawavefestival/

Kapcsolódó írásaink:

Negyedszer is úton a Mediawave - Március végéig szavazhatnak a nézők

2017.03.19. - 00:10 | vaskarika.hu

Negyedszer is úton a Mediawave - Március végéig szavazhatnak a nézők

Negyedik alkalommal rendezi meg a Mediawave Alapítvány az Úton Online Filmfesztivált. A nézők március végéig szavazhatnak a legjobb alkotásokra, a filmeket április 26-ig, a 27. Mediawave Együttlét kezdetéig lehet megtekinteni.

 

 

Ezeket a magyar filmeket is láthatod az idei Mediawave Együttléten

2017.04.05. - 13:00 | vaskarika.hu

Ezeket a magyar filmeket is láthatod az idei Mediawave Együttléten

Három hét múlva kezdődik Magyarország legrégibb és egyben legfiatalabb fesztiválja, a 27. Tartóshullám Mediawave Együttlét. Nézzük, milyen magyar filmek lesznek április 27. és május 1. között a Monostori Erődben!

Új hozzászólás