Zöldülj velünk! - Távhőszolgáltatás napja 2017

2017.04.13. - 12:00 | vaskarika.hu

Zöldülj velünk! - Távhőszolgáltatás napja 2017

A harmadik alkalommal megrendezett Távhőszolgáltatás Napja fontos alkalom volt arra, hogy a távhőszolgáltatást, mint környezet- és klímavédelmi szolgáltatást is megismertessék a lakossággal. Idén azonban egy nagyon fontos eseményről is szólt a Távhőszolgáltatás Napja. Április 12-én délelőtt a Fő téren Kalandozók kalandjai című mese előadását élvezhette több mint 250 óvodás és kisiskolás, miközben általános és középiskolás csapatok mérték össze tudásukat a játékos vetélkedő során. A nap rendezvényeit egy látványos flashmob zárta, amelyben a Zöldülj velünk! program címét és logóját rakták ki a lelkes résztvevők.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., mint az idei Távhőszolgáltatás Napja házigazdája, ezen a jeles napon mutatta be Zöldülj Velünk! címmel társadalmi célú programját, amely középpontjában a távhő környezetbarát, klímavédelmi szerepe áll.

Zöldülj velünk! címmel Szombathely lakói számára összeállított ismeretterjesztő, interaktív, szemléletformáló programsorozatunk célja, hogy cégünk hiteles, megalapozott és hasznos információkkal segítse a környezettudatosság témakörében való eligazodást. Hisszük, hogy új programunk lehetőséget teremt annak bemutatására, hogy az alternatív technológiai megoldások alkalmazása az egyetlen út a tiszta, élhető jövő felé.


Társaságunk célja a közös gondolkodás és cselekvés az EGYÜTTMŰKÖDÉS, TUDATOSSÁG ÉS A FENNTARTHATÓSÁG jegyében! Zöldülj Velünk! programunk a fiatal generációk megszólítására fekteti a hangsúlyt, hiszen az Ő kezükben van mindannyiunk jövője. Jövőnk biztonsága az ő nyitottságuktól, tájékozottságuktól függ.

Hőmanó, az ovisok kedvence

Az óvodás korosztályt Devecsery László Kalandozók Kalandjai című meséjével szólítjuk meg. A Hőmanó történetét az író adja elő az óvodákban, a gyerekek interaktív és játékos módon ismerhetik meg a távhőszolgáltatást, a faaprítékos biofűtőmű működését.


Az interaktív ifjúság - „Hogyan látja a hőkamera?"

Hosszú távon egyetlen út állhat előttünk, amely mindannyiunk közös érdeke: a fenntartható élet felé mutató megoldások keresése, az energia tudatos felhasználása. A hősugárzás, hőfelhasználás, hőszigetelés, a tudatos energiagazdálkodás, a zöldenergia felhasználás lehetőségeinek gondolatai alapján olyan előadást állítottunk össze,amely érdekes, látványos bemutatóval ismerteti meg az általános iskolásokkal a távhőszolgáltatást és az abban rejlő környezetkímélő lehetőségeket.


Zöldülj Velünk! Tartson programunkkal Ön is!

Szombathely lakosságát, a családok, kicsik és nagyok programunkkal az elkövetkezendő években a városi rendezvényeken és cégünk által szervezet eseményeken találkozhatnak majd. Célunk, hogy  közösen, egymással együttműködve tegyük városunkat környezettudatosabbá.
Programunkkal kapcsolatban további információk a www.szomtav.hu honlapon olvashatóak.

Új hozzászólás