40 éves a Csillagok Háborúja - A galaxis kedvelőit várták az egervári Várkastélyba

Képgaléria megtekintése2017.04.16. - 01:00 | vaskarika.hu - Fotók: Déri Norbert

40 éves a Csillagok Háborúja - A galaxis kedvelőit várták az egervári Várkastélyba

A Csillagok háborúja korszakalkotó jelentőségű volt a sci-fi műfajban mind tartalmilag, mind a technikai megvalósítást tekintve. A 40 éves jubileum kapcsán a Magyar Star Wars Klub és a zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület április 15-én programot szervezett a galaxis kedvelőinek az egervári Várkastélyban.

HIRDETÉS

Non-stop színpadi műsor, plakátkiállítás, videó-montázsok, dokumentumfilmek, interjúk, beszélgetések és persze a Star Wars-ról mindent tudó fanatikusok számára rendezett kvíz-játékok is szerepeltek abban az időutazásban, melyet a film 40 éves jubileuma alkalmából rendeztek szombaton Egerváron.

A Star Wars találkozók egyik jelentős attrakciója mindig a meghívott vendég jelenléte. Anakin Skywalker magyar hangja, Moser Károly - aki egyben a Magyar Star Wars Klub tagja is - rendelkezett saját, autentikus Anakin jelmezzel, így a beszélgetésen kívül részt vett a fotózkodásban és a játékban is.

A Star Wars-minitárlaton sok értékes ritkaságot láthattak a rajongók, például könyveket, kártyákat, képregényeket, albumokat, játékokat, amelyek külföldön is megállnák a helyüket.

Legnépszerűbb játék a jeditréning és rohamosztagos-kiképzés, valamint fénykardoktatás volt, amiben jelmezes klubtagok segédkeztek.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás