Zságbamacska és The Qualitons koncert a sárvári AZK-ban

Képgaléria megtekintése2017.04.18. - 00:10 | vaskarika.hu - Fotók: Auer Gábor

Zságbamacska és The Qualitons koncert a sárvári AZK-ban

Április 14-én a Nádasdy-várban működő Alternatív Zenei Klubban koncertezett a szinte már hazajáró Zságbamacska és a klubban első alkalommal fellépő The Qualitons.

HIRDETÉS

Az április 14-i koncertek tízujjmegnyalósak voltak. Itt van például a Zságbamacska. Már kétszer is tiszteletüket tették Sárváron, és most is feltüzelték a hangulatot tisztességgel - akár a bogártalálkozós, akár a Nádasdy Fesztiválon való fellépésük alkalmával. Mint az köztudott, a macska szabadelvű állat. Nem szívesen csinálja azt, amit az emberek várnak tőle, csak ha éppen kedve van hozzá. Ezt a néhány rockzenekedvelő srácot is ez a határozott kiszámíthatatlanság jellemezte, mikor egy nyári este megalapították a Zságbamacskát.

Most is sarkaikból kiforgatott, elmacskásított zenei átiratokkal sújtottak olyan headlinerektől, mint a Quimby, a Kispál és a Borz, vagy a Tankcsapda, de szellemes, fogós saját dalokkal is "doromboltak". A kulcs a hangszerelésben van - akárhogy is erőlködtünk, mi sem találtunk jobb kifejezést erre a gazdag, fűszeres, ugyanakkor ösztönös zenei főzetre, mint a gypsyswingrock.

Az est másik brigádja, a 2008 óta működő The Qualitons kétszer is nagyot durrantott. Először már rögtön az elején, 2009-2010-ben, amikor Kovács Katival közreműködve turnézták végig a fontosabb koncerthelyszíneket.

A később vokálisabbá és rockosabbá vált arculattal pedig tavaly augusztusban, amikor az épp Magyarországon koncertező Red Hot Chili Peppers három tagja (Anthony, Flea és Klinghoffer) a közeli hotelükbe átszűrődő zene hallatán kilátogatott koncertjükre, és még CD-t is beszereztek. 

Ahogy akkor az RHCP tagjai, úgy a sárvári AZK közönsége is értő fülekkel sasolta a beat és a pszichedélia  finom kézfogóját.

megosztom a twitter-en megosztom a facebook-on megosztom a delicious-on megosztom a startlapon megosztom a google+-on NyomtatásKüldés e-mailbenAz oldal tetejére Forrás: sarvarikum.hu; azk.hu

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás