A művészi és megrázó csupasz való - Fotókiállítás nőgyógyászati daganattal érintett hölgyek képeivel

2017.04.19. - 00:20 | vaskarika.hu

A művészi és megrázó csupasz való - Fotókiállítás nőgyógyászati daganattal érintett hölgyek képeivel

Helyszín: Budapest, Stefánia Palota

Dátum: 2017.05.03 - 09.30.

Gondolkodtak már azon, hogy miből fakad a női szépség? Egy bájos mosoly, karcsú derék, csilingelő kacaj, vagy inkább egy szép dekoltázs, esetleg egy dús hajkorona? Mi történik, ha az utóbbiakat elveszítve, lecsupaszítva áll a nő egymagában?

Lehet úgy is igazán nő, megélheti úgy is a nőiességét, ha már találkozott a ráknak nevezett rettegett betegséggel, amely nemcsak a testén, hanem a lelkén is mély sebeket ejtett? Sugározhat pusztán e sérült lélek is szépséget, és a sok trauma átélése után is hordozhat mindenki számára értékes tartalmat egy művészi aktfotó? Szép lehet az a test is, amely átélte a kezeléseket és műtétek által szabták újra?

Bánhalmi Norbert profi fotós - Dr. Csernus Imre inspirálására - arra a feladatra vállalkozott, hogy nőgyógyászati daganattal érintett hölgyekről készült különleges aktképekkel mutassa meg „a formán túli szépséget". Célja az volt, hogy a betegséggel most küzdőknek és családtagjainak átadja az üzenetet, hogy a rák csak egy állomás, létezhet új kezdet ezen állapot után is. Erről az érdeklődők és az érintettek is megbizonyosodhatnak a május 3-án, 18 órakor megnyitásra kerülő, Dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központ igazgatója és Dr. Csernus Imre pszichiáter védnöksége alatt nyíló kiállításon a Stefánia Palotában.


A zuglói impozáns kiállítótérben május 15-ig láthatóak a képek és a hozzájuk írt versek, majd május 20. - szeptember 30-ig a noszvaji Csendülőben tekinthetőek meg. Aki esetleg lemaradna a kiállításokról, vagy a képek mögé akarna nézni, az megismerheti a modellek történetét a 15 fotóból összeállt könyvből. A kötetben szereplő hölgyek az elmesélt történeteikkel szeretnék felvillantani, mennyivel többek ők a megélt betegségnél. Mindenki egy-egy külön világ, különböző családi háttérrel, személyiséggel, sorssal, de mindenkinek küzdenie kell, vagy kellett egy olyan diagnózissal, aminek már rövid, hárombetűs neve is rettegést vált ki az emberekben.

Bánhalmi Norbert elmondása szerint a projekt során valamennyi modellje egy jellemfejlődésen ment keresztül. A képek elkészültével, történeteik papírra vetésével mindannyian magabiztosabbá váltak, készen arra, hogy május 3-án több száz ember előtt megmutassák képekbe álmodott csupasz valójukat, és azon érzelmeket, amelyek ezen testek mögött vannak.

Bővebb információ, illetve a kiállítás megnyitását követően a képek itt lesznek megtekinthetőek: www.norbertbanhalmi.com/ebredes

A szervezők és a modellek szeretettel várják az érdeklődőket, akik elgondolkodni és töltekezni vágynak a művészi fotókból és történetekből!

Új hozzászólás