I. Szombathelyi Képregény Bazár a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (ápr. 22.)

Képgaléria megtekintése2017.04.19. - 11:00 | vaskarika.hu

I. Szombathelyi Képregény Bazár a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (ápr. 22.)

Idén első alkalommal rendezik meg a Szombathelyi Képregény Bazárt, mely igyekszik felvonultatni a hazai képregényes élet résztvevőit, kiadókat éppúgy, mint gyűjtőket és rajongókat. A Berzsenyi Dániel Könyvtárban otthonra talált rendezvény lehetőséget kínál a hazai és külföldi képregények és azokhoz kapcsolódó figurák, szobrok, pólók, plakátok adás-vételéhez a nyugati régió képregényrajongói számára.

Helyszín: Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Szombathely 

Időpont: 2017. április 22., 9.00-16.00

Vendégek, az eseményen jelen levő kiadók:

- Bayer Antal /Nero Blanco Comix/
- a magyar képregénykiadás doyenje. Neve többeknek ismerősen csenghet, hiszen már a kilencvenes években, a Semic kiadványok szerkesztője volt. Számos remek képregény fordítását is neki köszönhetjük. Saját kiadványai mellett a The Walking Dead - Élőhalottak képregény képregényeket és a Pesti Könyv Kiadó kiadványait ( Lucky Luke és Blacksad ) is nála találhatjátok meg. A Nero Blanco Comix kiadványairól itt találhattok bővebb információt: http://papirmozi.blog.hu/

- a Frike Comics három, Magyarországon élő képregényrajongó olasz úriember - Giovanni, Antonio es Francesco - kiadója, elsősorban nagy sikerű olasz képregényeket - fumettokat - adnak ki, mint a Dylan Dog vagy a Dampyr, de a tévében nálunk is vetített Outcast démonűzős sorozat eredetije is náluk fut. A http://frike.net/shop/ oldalon megtalálhatjátok megvásárolható kiadványaikat.

- a 5Panels - magyar képregényalkotó bázisból Pádár Ádám, Péter Szebeni és Koska Zoltán látogatnak el hozzánk. A friss alomnyi Cska antológia mellett EpicLine füzetekkel, Titkos társasággal, 5Pallossal és rajzeszközökkel felvértezve érkeznek a srácok, bátran kérjetek tőlük rajzokat :) Oldaluk éppen költözés alatt áll, de itt találhattok róluk/tőlük többet: http://5panels.goobo.hu/

- a Kaméleon Komix a legfrissebb hazai kiadó, melyet a CAFÉ Postnuclear írójaként is ismert netes újságiró-kritikus, Szűcs Gyula indított nemrég. Első kiadványuk egy - a posztapokaliptikus témához illeszkedő - antológia, a Világvégi mesék.

- a Titkos Fiók egy kis kiadó, amit páran hoztak létre - viszont kiadványaik annál nagyobbak. Olyan szenzációs, kortárs képregények szerepelnek a palettájukon mint Ptiluc Disznóól-ja vagy Enki Bilal Szörny-tetralógiája.

- Vidák Zsolt illusztrátor nevével a RoHAM Magazin olvasói találkozhattak már, illetve számos remek kiállitás áll a háta mögött. Szerencsére amellett hogy a postának készit bélyegeket jut még ideje másra is, például egy képregénykötet elkészítésére is. A 152 oldallal büszkélkedő, fekete-fehér, Pipien Molestus címre hallgató kiadványát megtalálhatjátok az alkotó társaságában a rendezvényen. Zsolt munkáiba itt nyerhettek bepillantást: http://www.vidak.hu/



- Breitenbaumer László a Spawn Hungary - képregénykiadóval robbant be a képregényes világba, amikor ismételten feltámasztotta és elhozta hozzánk sokak kedvenc Pokolivadékát. Kiadványait megtalálhatjátok az http://ivadek.hu/ címen.

- Rozgonyi Zalán és Váradi Gábor ismert/szeretett X-men paródiája - ami azért ennél kicsivel több is - a Kivételes X-Embörök is nagy utat járt be, mire a monitorról paprformát is ölthetett. Most alkotóik is nagy utat járnak be, hogy közvetlenül tőlük vehessétek meg a kiadványokat :)

- A Symposion Irodalmi és Művészeti folyóirat többek közt olyan művészeket vonultat fel mint a fentebb említett Vidák Zsolt, vagy éppenséggel a Kulo City-t jegyző Stark Attila. Friss, kortárs, underground "alkalmazott grafikát" tartalmazó kiadványaikba belepillanthattok pár kép erejéig facebook oldaluk galériájában.

- a hazai youtube-szcéna legmenőbb képregényes csatornája, a Fabulous Industries is ellátogat az eseményre, videóbeszámolójukat megtalálhatjátok majd a csatornájukon.

A belépés díjtalan. Árusok számára asztalfoglalási lehetőséget biztosítunk, ami szintén díjtalan - a mostani és későbbi rendezvények támogatásának céljából adományokat szívesen fogadunk.

RSVP, asztalfoglalás, kérdések esetén az alábbi csatornákon értek el minket:

e-mail: kepregenybazar@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/szombathelyikepregenybazar/
telefon: 30-468-3749 vagy 30-945-2800 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás