Adj helyet a helyinek! - Megnyílt a Bükfürdői Termelői Piac

Képgaléria megtekintése2017.04.22. - 01:00 | Büki László 'Harlequin'

Adj helyet a helyinek! - Megnyílt a Bükfürdői Termelői Piac

A kolbászhoz nem kell napfény, csak jó gyomor! - Április 21-én "napfényes kegyeibe" fogadta az időjárás a harmadik alkalommal megnyíló bükfürdői Termelői Piacot. Rengeteg érdeklődő, köztük számos külföldi ismerkedett és vásárolt a magyar termékekből, melyeket környékbeli árusok kínáltak.

A levendula- és kolbászillattal körbeölelt árusítótéren javarészt előző évekről visszatérő árusok fogadták a piacra látogatókat, akik a hentesáruk mellett kóstolhattak többek közt natúr-, medvehagymás- és snidlinges kecskesajtot, "ezerféle" mézet, jóféle kőszegi bort, rétest vagy éppen aprósüteményt.  

Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke rendezvényt megnyitó beszédében úgy fogalmazott, hogy valamiféle turisztikai szezonnyitónak is betudhatjuk a Termelői Piacnyitót, melynek elengedhetetlen feltétele a jó idő. "Valószínűleg egy nagyon jó turisztikai szezon elé néz Bük, sőt egész Vas megye is. Az adottságok megvannak ehhez, de ezek nem elegek. Manapság már ki kell egészíteni különféle apróbb kis attrakciókkal." - árulta el.

Kiemelte a helyi turisztikai menedzsment munkáját, akik folyamatosan, kreatívabbnál kreatívabb ötletekkel, különféle jó gyakorlatokkal rukkolnak elő. "A Művelődési Központot is idevehetjük Bükön, akik nagyon színes programokkal szórakoztatják a helyieket és az ide érkező vendégeket. Példaszerű munka és együttműködés folyik Bükön."

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere elmondta, "nem csak turisztikai főszezonban várjuk a vendégeket, hanem áprilistól egészen októberig lehetőségük van itt, a gyógyhelyen kézműves termékeket illetve helyi termelők által készített termékeket vásárolni."

"Az első évben, amikor elgondolkodtunk azon, hogy létrehozzuk ezt a rendezvényt, mi sem tudtuk, hogy ilyen sikere lesz, és szinte fél éven keresztül nyitva tartunk itt minden pénteken" - fejezte ki örömét Spielenberg Andrea, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke.

Azok a termékek, amik az idei évben is itt vannak, már a visszatérő vendégek számára is ismertek, és ez jó hír, mert azt jelenti: a termelők azonos minőséget tudnak több éven át biztosítani. Kialakult a személyes kapcsolat vásárlók és az eladók között, ami nagyon fontos lépés ahhoz, hogy a helyi termékeket minél szélesebb körben lehessen népszerűsíteni.

"Ebben az évben továbbléptünk, és már nem csak azzal foglalkozunk, hogy megszervezzük ezt a piacot, hanem szeretnénk Büki Eszencia néven egy márkanevet is bevezetni, és a termelőink termékeire különböző csomagolási módokat, azon belül a Büki Eszencia márkanevet elhelyezni. Ez egyrészt egy nagyon fontos dolog, mert az országban mindenhol találkozhatnak termékeinkkel, másrészt pedig egy emléket is tudnak ezzel az ország bármelyik tájára, vagy akár még külföldre is elvinni" - árulta el a jövőbeni terveket Spielenberg Andrea. 

Az ünnepélyes megnyitón közreműködött a Kis Napvirág népdalcsoport, valamint a gencsapáti Ispiláng Néptáncegyüttes, kísért a Boglya Népzenei Együttes.

A termelői piac és alkalmi vásár 2017. április 21 - október 27 között, péntek délutánonként az alábbi nyitvatartással várja vásárlóit:

2017.04. 21. - 05. 26-ig: 15.00-19.00 óra
2017.06. 02. - 09. 01-ig: 16.00-20.00 óra
2017.09. 08. - 10. 27-ig: 15.00-18.00 óra

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás