Virágzás Napjai: különleges koncertek és előadások pünkösdkor az Őrségben (jún. 2-5.)

2017.06.01. - 08:30 | vaskarika.hu

Virágzás Napjai: különleges koncertek és előadások pünkösdkor az Őrségben (jún. 2-5.)

Helyszín: Őriszentpéter

Dátum: 2017.06.02 - 05.

Idén huszonnegyedik alkalommal telik meg az Őrség koncertekkel, irodalmi és művészeti előadásokkal a Virágzás Napjain. Herczku Ágnes, Both Miklós, Kelemen Barnabás, a Dialogue Duo - ők is eljönnek idén június 2. és 5. között Őriszentpéterre, íme a részletes program!

A pünkösdi fesztiválünnep Herczku Ágnes és zenésztársainak Pár-ének című estjével kezdődik. Egyedi sajátossága, hogy a Bartók népdalfeldolgozásokat itt valódi népdalénekes szólaltatja meg, olyan formában és stílushűen, ami anno megihlette Bartókot műveinek írásakor. Ez lesz tehát a június 2-i nyitónap zenei eseménye az őriszentpéteri Pajtaszínházban.


A „Titokzatos Ukrajna" hírét hozza el Both Miklós, a kétszeres Fonogram-díjas és Budai-díjas zenész, aki két évig járta Ukrajnát, és kutatta a még fennmaradt tradicionális népzenei közösségeket és az általuk megőrzött ősi népdalokat. A belső-ukrajnai gyűjtésekből származó multimédiás anyagát június 3-án mutatja be a Virágzás Napjai közönségének.

„Bartók virágzó fái" élnek tovább pünkösdvasárnap a Hagyományok Háza és a Magyar Állami Népi Együttes közös műsorában, amelyen kivételes zenei találkozások tanúi lehetnek a résztvevők. A Kossuth-díjas Kelemen Barnabás hegedűművész Bartókot és autentikus népzenét játszik Pál István Szalonnával, a népi együttes zenekarának prímásával. Közreműködnek még sokan mások, kicsik és nagyok, énekesek és hangszeresek egyaránt.


Komolyzenei különlegesség várja az érdeklődőket június 4-én délután az őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban, ahol a Dialogue Duó, Győri Noémi fuvolaművész és Koltai Katalin gitárművész zenei formációja ad ünnepi koncertet. A zenészek Mozart és Haydn átdolgozásai nemrég az internetet is meghódították: videoklipjeiket többszázezren osztották meg, alátámasztva, hogy a komolyzene napjainkban is nagy népszerűségnek örvend.


Maradva a klasszikus zenénél: több koncert jut a zárónapra is. Az USA-ban élő Erdélyi Csaba (mélyhegedű), Ittzés Gergely (fuvola) és Polónyi Ágnes (hárfa) trió koncertje az őriszentpéteri református templomban lesz június 5-én, majd a Zala Szimfonikus Zenekar délutáni hangversenyével zárul a fesztivál.

További részletek a Virágzás Napjai honlapján és facebook oldalán!

http://www.viragzasnapjai.hu
https://www.facebook.com/viragzasnapjai/


Új hozzászólás