Ünnepi Könyvhét: Grecsó Krisztiánnal is találkozhatunk a hétvégén (jún. 9-10.)

2017.06.09. - 00:15 | vaskarika.hu

Ünnepi Könyvhét: Grecsó Krisztiánnal is találkozhatunk a hétvégén (jún. 9-10.)

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2017.06.09 - 10.

Hétvégén dedikálások, irodalmi beszélgetések, számos gyermekprogram, valamint a Mesebolt Bábszínház és a Weöres Sándor Színház programjai várják a könyvszerető közönséget a Berzsenyi Dániel Könyvtárban, a Weöres Sándor Színházban és a város főterén.

Június 9-én (pénteken) sokéves hagyományt folytatva a Mesebolt Bábszínház művészei látogatnak el a Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtárában, ahol a következő bábszínházi évad  bemutatóit idéző meséket, meserészleteket olvasnak fel a gyermekközönségnek. A színházon kívüli, kötetlen hangulatú találkozó jó alkalom arra, hogy a gyerekek közelebbről is megismerhessék a színpadról már ismerős színészeket, s valamennyien - színészek és gyerekek egyaránt - a közös mesélés örömével gazdagodjanak.

Ugyanezen a napon délután 18 órától a Weöres Sándor Színház színészei is megtartják Ünnepi Könyvnapjukat a színház stúdiószínpadán.

Június 9-én (pénteken) kerül sor a szombathelyi Ünnepi Könyvhét legnyitottabb és leglátványosabb programjára a város főterén. A 15 órakor kezdődő rendezvényen Puskás Tivadar polgármester mond köszöntőt, majd Bajomi Nagy György színművész tolmácsolásában hangzik el Lackfi János Egy mondat című verse. A következő órákban a jó hangulatról a Hangyaboly Népzenei Együttes és az énekelt versekkel szórakoztató Garabonciás Együttes gondoskodik.

17 óra után a gyerekek örömére a Kalimpa Színház mutatja be A királykisasszony cipője című darabját, majd Rosta Géza zenés gyermekműsora következik. A programot Szombathely Város Fúvószenekara zárja. A délután során könyves kézműves foglalkozások és könyvárusítás is várja a Fő térre kilátogatókat. A könyves kvíz résztvevői szép könyvnyereményekre is számíthatnak majd. A dedikálók asztalánál 15 órától Katona Attila, 15.30-tól Rozán Eszter, 16 órától Fűzfa Balázs, 17 órától pedig Devecsery László várja olvasóit

.

Június 10-én kerül sor a szombathelyi Ünnepi Könyvhét legnagyobb érdeklődést kiváltó író-olvasó találkozójára. 15 órától a Berzsenyi Dániel Könyvtár vendége lesz Grecsó Krisztián író, akivel Jelmezbál című rendkívül népszerű művéről dr. Bokányi Péter irodalomtörténész beszélget.

 

Részletes programok:

Ma kezdődnek a 88. Ünnepi Könyvhét programjai (jún. 6-14.)

2017.06.06. - 00:45 | vaskarika.hu

Ma kezdődnek a 88. Ünnepi Könyvhét programjai (jún. 6-14.)

Helyszín: Szombathely, Csepreg, Körmend, Kőszeg

Dátum: 2017.06.06 - 14.

A nagyobb települések legszebb köztereiken, a helyi könyvesek, könyvtárosok, könyvművelődési szakemberek közreműködésével rendeznek könyvheti árusítást és programokat. Szombathelyen ezúttal is a Berzsenyi Dániel Könyvtár és együttműködő partnereinek szervezésében kapcsolódik a város az országos programsorozathoz, valamint programok lesznek még Csepregen, Körmenden és Kőszegen.

Új hozzászólás